Oh... rupa-rupa orang Melayu ada ilmu ramalan melihat masa depan.


Oh... rupa-rupa orang Melayu ada ilmu ramalan melihat masa depan. Baguslah... Tetapi sains memang dah lama menyampah dengan ilmu macam ini. Bodoh dan tak masuk akal.

Dr M: Nepotisme, kronisme dalam Kabinet jika Anwar jadi PM


KUALA LUMPUR, 25 Feb – Nepotisme dan kronisme akan berleluasa dalam Kabinet jika Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi perdana menteri, kata Tun Dr Mahathir Mohamad yang memberi amaran selepas ketua pembangkang tersebut melancarkan manifesto Pakatan Rakyat untuk Pilihan Raya 2013.

Bekas perdana menteri terus menyerang bekas timbalannya, dengan menuduh Anwar melakukan fitnah ke atas anaknya dalam usaha pakatan pembangkang mahu menawan Putrajaya dari gabungan Barisan Nasional (BN).

“Parti Keadilan milik Anwar Ibrahim,” kata Dr Mahathir dalam blognya chedet.cc, merujuk kepada PR.

“Jika ia jadi Perdana Menteri sudah tentu Kabinet akan diisi dengan keluarga dan kawannya sebagai Menteri. Mudahlah nak buat apa pun,” katanya lagi.

Dr Mahathir juga berkata Anwar menubuhkan parti politik dan mahu menjadikan isterinya sebagai presiden, dan anak perempuannya sebagai naib presiden, serta kawan baiknya sebagai timbalan presiden.

Beliau berkata semasa Anwar menjadi timbalannya dan menteri kewangan, Anwar banyak memberi kontrak kepada penyokong politiknya dan keluarganya.

“Kementerian telah pamerkan semasa mesyuarat agung Umno senarai orang yang mendapat kontrak semasa ia berkuasa. Terdapat dalam senarai nama-nama penyokongnya dan keluarganya. Tidak ada satupun dari anak saya yang tersenarai,” kata Dr Mahathir lagi.

Bekas presiden Umno itu menambah beliau tidak pernah memberi apa-apa kepada keluarganya atau rakannya semasa berkuasa, tidak seperti Anwar, yang gemar untuk memilih keluarga dan rakannya untuk jawatan politik tertinggi dan perniagaan.

Pemimpin berusia 87 tahun itu mempertahankan anak sulungnya Mirzan, yang menjadi ahli lembaga pengarah yang beribu pejabat di Manila San Miguel Corp dan kini di syarikat petroleum Petron, sering digunakan Anwar dan ahli politik PR.

“Setelah fitnah dilempar kepadanya, anak saya letak jawatan. Sekarang dia hanya menjadi pengarah dalam syarikat minyak Petron.

“Jika anak dan isteri Anwar boleh menjadi politikus, apakah anak saya tak boleh berniaga sendiri tanpa difitnah oleh Anwar? Dah tak ada modal politik dah ke?” kata Dr Mahathir lagi.

Dr Mahathir mencabar Anwar untuk mengangkat sumpah bersama al-Quran berkenaan dengan kes liwatnya walaupun mahkamah tinggi membebaskan beliau tahun lalu.

Dr Mahathir yang sering mengkritik Anwar, seorang yang dididik oleh beliau sendiri untuk menjadi penggantinya pada 1990an tetapi dipecat pada 1998 selepas tuduhan liwat dan rasuah.

Anwar, yang dilihat menjadi calon perdana menteri PR, awal hari ini berkata pakatan tersebut akan menguntungkan rakyat Malaysia tidak mengira kaum.
sumber

Satu pencerahan yang amat bagus dari Dr Dzulkefly Ahmad tentang masa depan Malaysia di bawah Pakatan Rakyat. Harap tidak tertipu lagi dengan UMNO/BN yang zalim dan keji.Orang Cina nak tumbangkan Ah Jib bukan sebab nak tumbangkan Melayu, tapi sebab Ah Jib menyusahkan orang Cina. Nyusahkan orang melayu juga!


Undi calon yang tak menyusahkan anak cucu anda.Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

25 Februari 2013 10:28 PTG

wah..macam-macam la..
politik~ dekat nk PRU ni, macam-macam timbul kan :)

jemput singgah entri baru :)
http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/02/tips-berhenti-merokok.html

jemput like sini juge ye :)
http://www.facebook.com/pages/noraqilahjoharidotcom/267245240052274?ref=hl

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.