VIDEO Alvin Tan Biadab Persenda dan Hina Azan.
Betul-betul biadap Alvin Tan blogger kontroversi betindak kurang ajar dan biadap apabila merakamkan "lagu Azan" bertajuk 'Muslim Call to Prayer - Azan (R&B cover)

Alvin Tan Melaunkan azan dengan tidak berbaju menggunakan latar belakang alunan piano yang dimainkannya sendiri. Rakaman Video tersebut yang berdurasi 2 minit 55 saat dikatakan dirakam di Mekkah, Arab Saudi

Menurut Alvin Tan tujuan rakaman tersebut untuk kegunaan masjid-masjid di Malaysia daripada menggunakan suara-suara orang tua yang bersusah payah meneran suara mereka di masjid. Alvin Tan berpendapat, lelaki tua seperti itu patut direhatkan

"Have you had your dose of Allahuakbar for the day!? This is dedicated to the one and only true God, Allah s.w.t., peace be upon Him! And please don't badger me about the wrong lyrics... First, this is a cover, so creative modification is permitted. Second, I ain't a suicide bomber aight.

My latest goal is to get all mosques in Malaysia to play my cover instead of having them old geezers hunched over the mics, straining their vocal chords and cracking their voices. Let them geezers rest already... preferably in eternal peace."

Rakaman video tersebut dimuatnaik semalam di media sosial dikecam orang ramai terutama masyarakat islam di Malaysia.Walaubagaimanapun masyarakat bukan islam juga marah akan perbuatan Alvin Tan kerana menganggu gugat keharmonian masyarakat berbilang kaum di Malaysia

"(Tindakan) Ini sangat bodoh. Anda menghina orang Islam. Untuk Apa? Apa tujuan buat semua ini?" kata Matthew.

"Ini sudah keterlaluan. Saya bukan orang Islam tapi kamu tak patut berbuat begini." kata Danny.
Kami tidak tahu apakah tujuan Alvin Tan Merakam "lagu Azan" tersebut? Apa yang Alvin tidak puas hati dengan orang islam?

Selain daripada itu Alvin Tan juga menghina Nabi Muhammad S.A.W . Perkara ini sudah melampau Alvin Tan seoalah-olah mencabar orang Islam. Tetapi kami menganggap dia penakut kerana melarikan diri ke luar negara untuk berdepan dengan proses keadilan mahkamah di Malaysia. kerana sebelum ini Alvin Tan juga menghina orang islam dengan gambar biadab "Selamat Berbuka Puasa dengan bak kut teh … wangi, enak dan menyelerakan"


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Cara-cara nak putihkan ketiak yang hitam & celah peha dalam masa 7 hari


Cara-cara nak putihkan ketiak yang hitam & celah peha dalam masa 7 hari, persoalan yang selalu orang akan tanya bagaimana dan macamana. Selalunya punca masalah ketiak hitam ni kekerapan menggunakan pencukur dan masalah berpeluh ataupun kurang mandi sebaik-baiknya.

Di bawah ni Am akan kongsikan beberapa petua orang-orang tua dahulu dan ia bukan sekadar petua. Percayalah zaman dahulu kala mana ada ubat atau 'spray' yang putihkan ketiak jadi dorang gunakan cara tradisional. Tak percaya cuba balik kampung nanti tanya atok dan nenek jika anda kalau takde boleh rujuk kat bawah.

Petua ni memang biasa kita dengar tapi kurang amalkan betul tak?. Bagi yang belum tahu Am macamana caranya memang cukup senang. Tahu kah ada kapur makan atau kapur sireh dan sedikit air perahan limau nipis boleh mencerahkan ketiak yang hitam..?

Cara-cara untuk mengembalikan keputihan ketiak dan celah peha seperti sediakala.

1. Ambil secubit (menggunakan 3 jari) kapur makan, kemudian campurkan dengan sedikit air perahan
limau nipis, dan sapukan ke bahagian ketiak yang hitam tersebut. Seeloknya semasa mandi basahkaan bahagian ketiak terlebih dahulu. Kemudia gosok ketiak, sebaiknya gosok ketiak dengan kepala lutut. Dengan cara ini, ketiak akan cepat bersih dan saki baki daki akan tanggal dengan mudah. Memang akan terasa sedikit pedih atau panas tapi tidak lah ssampai memudaratkan kesihatan kulit anda tu. Amalkan sekerap yang mungkin iaitu 2kali/seminggu semasa mandi. Sehingga ia putih seperti sediakala.

Kapur makan ini bukan sahaja akan memutihkan bahagian ketiak, namun ia juga mampu menghilangkan bau badan dan lebih mudah menanggalkan bulu ketiak iaitu dengan hanya menariknya dengan tangan InsyaAllah..cuba laa.

2. Cuci ketiak dan celah peha anda dengan parutan lemon dan timun selama 15-20 minit sehari, selepas tu basuh bersih dengan menggunakan air suam.

3. Gunakan TAWAS bercampur air suam sedikit, kemudian gosokkan ketiak dan celah peha dengan menggunakan span ataupun kapas.


Ada lagi satu tips petua ni Atok Am yang bagi sebenarnya untuk hilang bau ketiak, zaman sekolah dulu-dulu biasala budak lelaki kuat bermain sukan jadi ketiak pun berpeluh automatik bau badan nak ngorat awek kurang enak. Alahamdulillah Am dah lama buat bukan je menghilangkan bau ketiak tapi ketiak kelihatan putih berseri-seri.. cewah.

Semasa mandi mesti guna sabun kan, jadi ambil sabun tu sapukan pada bahagian belakang telapak tangan kemudian gosok pada celah ketiak. Buat selalu dan amalkan InsyaAllah petua ni benar-benar berkesan!.. boleh juga digunakan untuk putihkan celah peha.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.