Cari Jodoh: Langkah 1,2,3...
- 4 perkara ditetapkan di alam rahim ; rezeki,ajal,maut  dan jodoh
- camna nak berhadapan dengan 4 ni?

1) perlu dicari (wajib usaha)
2) wajib tawakal
- prinsip rezeki ialah ia dtg selaras dgn tanggungjawab yg kita perlu laksanakan
-letak Islam sebagai misi utama,baru Allah datangkan jodoh untuk melengkapkan jodoh kita..

kaedah dapat jodoh:
1) jadi baik
2) ikut org baik
3) ikut cara baik iaitu akidah,syariat & akhlak

cara mendekati jodoh:
1) guna org tengah
2) guna ibubapa
3) diri sendiri ^_^

rezeki yg dicari baik,rezeki yg ditemui lebih baik =)

yg menjadi hak kita tetap akan datang samada cepat atau lambat..salam maghrib.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


VIDEO - BROTHER NI TUDUH TUAN GURU NIK AZIZ YAHUDI.
Bagi menghadapi PRU-13 serta kejahatan, fitnah dan penyelewengan yang berlaku di dalamnya, saya memohon agar rakan-rakan facebook/blog saya membaca dan mengamalkan surah al Falaq.

Hamka di dalam Tafsir al Azhar menyatakan al Falaq adalah sesi peralihan; seperti waktu subuh adalah peralihan dari malam kepada siang. Peralihan ini juga melibatkan dari tanah yang kering kepada subur. Imam Zamakhshari al Muktazili di dalam Tafsir al Kasyaf menyatakan peralihan ini ialah dari zaman gelap atau batil kepada zaman pencerahan atau kebenaran.

Hadis Nabi SAW menggalakkan kita membaca surah al Falaq dan surah an Nas untuk melindungi dari kejahatan baik sihir, dengki, waswas, kejahatan makhluk manusia dan jin atau bahan seperti paku, kaca. Seperti mana kita meminta perlindungan kepada Allah dari suasana subuh (sesi peralihan) untuk menghadapi hari siang agar terlepas dari bahaya yang tidak kita ketahui. Wajar bagi kita sebagai aktivis dakwah untuk berdo'a memohon perlindungan kepada Allah agar terselamat dari fitnah dan kejahatan yang tidak kita ketahui (rusuhan kaum atau apa saja) sewaktu berlakunya peralihan kuasa kepimpinan. Berlindung kepada Allah yang memberi cahaya subuh atau cahaya kebenaran adalah sinonim dengan berlindung kepada perjuangan menegakkan kebenaran.mamak umno lawak politik

Di negara Islam Hadhari yang wasatiyah, anda akan berjumpa dengan banyak sebaran video seks.fitnah di media. Malah juga di akhbar. Begitulah salah satu keajaiban di dunia.Backbitting bukan saja termasuk dalam pecah undi, tetapi juga menyebarkan propaganda dan cerita karut yang tidak masuk akal.

Muhasabah untuk semua.

Negara ini dibina oleh keringat, idea dan wang (cukai) rakyat tanpa mengira bangsa dan agama. Seharusnya negara ini dibangunkan bersama-sama dengan toleransi berpandukan wahyu ilahi. Teruskan mengundi Pakatan Rakyat dengan manifesto negara berkebajikan mereka. Tolak UMNO/BN/Arus Baru(ISMA). Kita tidak mahu negara ini diperintah oleh mereka yang sombong dan penting diri, walaupun atas nama agama.


Ada masanya 'ulama menyertai politik kerana saranan dan nasihat mereka didengar oleh pemimpin/pemerintah. Ada masanya 'ulama menjauhkan diri dari politik kerana pemimpin terlalu sombong, bahkan masuk politik pun hanya diperKUDA, kalau tidak diperLEMBU. Kerana itu 'ulama harus menguasai fiqh al-waqi', fiqh aulawiyat dan fiqh muwazanat. Kesimpulannya, 'ulama perlu tegakkan kebenaran dan keadilan dengan memahami realiti yang berubah.

susah mencari orang yang berjiwa murabbi. yang banyak, bila ada ilmu, sibuk nak berdebat, bermuzakarah, konon-kononnnya nak tunjuk mereka itu ilmiah. padahal nak angkat diri supaya jadi berwibawa. Wibawa apakah itu? Saya meraguinya.

Sungguh saya mengkagumi Dr. Siddiq Fadhil. Perkataan yang keluar dari mulutnya umpama butiran mutiara.


Mendalami pemikiran Dr. Siddiq Fadhil, saya kagum dengan falsafah dan sumbangan beliau. Beliau tidak sombong, angkuh dengan ilmu di dada. Kata-katanya terpahat di jiwa saya, 'bermula dengan iqra', berakhir dengan kalla latutikhu wasjud waqtarib (sekali-kali jangan, janganlah kamu patuh kepadanya; dan sujudlah dan dekatkanlah (dirimu kepada Tuhan)).' Carilah ilmu. Selepas berilmu, jangan sesekali tunduk pada kezaliman dan tekanan dari orang zalim, dan sujudlah untuk mendekatkan diri kepada Tuhan.

Semangat debat haruslah sihat. Debat ialah untuk mencari kebenaran bukan kemenangan. [Dr. Siddiq Fadhil]

Benar . Kerana itu Kiyai Dahlan pernah berkata, 'kita harus mempunyai prinsip tetapi jangan fanatik kerana fanatik itu tanda kebodohan.'


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


BERITA INI TIDAK DISIARKAN DI MEDIA ARUS PERDANA .Trio Datuk T yang bertanggungjawab menayangkan video lucah di Hotel Carcosa Seri Negara Mac lalu mengaku bersalah ketika dihadapkan di Mahkamah Jalan Duta pagi Isnin lalu. Trio berkenaan terdiri daripada ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik dan bekas Bendahari Agung Perkasa, Datuk Shuaib Lazim. Eskay didenda RM3,000 atas kesalahan itu, Shuaib RM1,500 dan Rahim sebanyak RM 1000.

baca sini

Saya suka kempen yang bijak sebegini. Bukan kempen yang mengutuk peribadi dan mencuri idea kempen orang lain.

Semoga rakyat Malaysia terus bijak.
Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Rahsia Pendeta India Terapung Diudara terbongkar. Lihat video ni.kerana sebuah kerusi.


notahati- Ramadhan makin menghampiri. Boleh mula rajin-rajin puasa sunat, jaga pancaindera. Berusaha singkirkan taghut dalam diri serta taghut luaran.
Semoga Ramadhan tahun ini kita berpuasa dengan diri yang bersih dan kerajaan baru yang lebih bersih.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Perhatian, ini page palsu! Bila kata UMNO bebal, Orang Marah.


Nampok benor menipu nye.. DP briged muslimat? Nampok benor dok tahu bukan orang PAS.

Perhatian, ini page pelesu.Siang tadi ada Puteri PAS pakai kebaya hijau ketat. Lagi kelakor. Celah mana muslimat PAS jadi puteri..

Link bawah ini pula Page Orinigal dan tidak pernah deactivate.

Real account: http://www.facebook.com/dmppusat?ref=stream

Harap semuanya jelas.


notakaki- Segala bahan kempen menumbangkan BN ada di sini


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


[6 GAMBAR] RATUSAN ORANG MERAYAKAN KEMATIAN PERDANA MENTERI INGGRIS MARGARET THATCHER 'THE IRON LADY'


Sejumlah karangan bunga diletakkan di seputar foto mantan perdana Inggris Margaret Thatcher di luar kediaman Thatcher di Belgravia, London, Inggris, Senin (8/4). [AP]

London, - Tak semua orang merasa kehilangan atas kematian mantan perdana menteri (PM) Inggris Margaret Thatcher. Bahkan ratusan orang turun ke jalan-jalan di Inggris untuk merayakan kematian "Wanita Besi" itu. Mereka meluapkan kegembiraan atas kematian mantan pemimpin legendaris Inggris itu.

Sekitar 200 orang berkumpul di jalanan di Brixton, daerah di selatan London yang mengalami kerusuhan parah pada tahun 1980-an silam. Mereka membawa spanduk-spanduk bertuliskan "Rejoice - Thatcher is dead".

Orang-orang bahkan minum-minum dan bersulang serta menari-nari mengikuti lagu-lagu hip-hop dan reggae yang diputar keras-keras.

"Saya sangat, sangat senang. Dia telah melakukan begitu banyak kerosakan bagi negeri ini,"

Sejumlah warga bahkan membawa kertas bertuliskan "Ding dong, penyihir telah tewas". "Kami di sini untuk merayakan kematiannya," kata seorang wanita berumur 50 tahun, Carole Roper.

Roper pun mencetuskan dirinya membenci  Thatcher. Bahkan menurutnya, mantan PM wanita pertama Inggris itu tidak berbuat apapun untuk membantu rakyat miskin di negeri itu. Brixton merupakan tempat kejadian kerusuhan ganas pada tahun 1981, atau dua tahun setelah Lady Thatcher menjadi PM Inggris.

Aksi serupa juga berlangsung di kota Glasgow. Lebih dari 300 orang berkumpul untuk 'berpesta" atas kematian Thatcher. Para aktivis antikapitalis berteriak-teriak, "Maggie, Maggie, Maggie" yang disambut dengan teriakan massa "mati, mati, mati". Massa pun menari-nari dan bernyanyi penuh sukacita.

Thatcher meninggal dunia dalam usia 87 tahun setelah mengalami stroke. PM wanita pertama Inggris yang menjabat tahun 1979 itu mengubah politik Inggris saat dia mulai berkuasa. Dia menjadi pemimpin Inggris yang paling berpengaruh dalam masa modern di kancah internasional.

dipetik dari detiknews

Bertempat di jalan di Brixton, selatan London, dan juga di Glasgow, Skotlandia,ratusan orang yang merupakan anti Thatcher berpesta merayakan kematian The Iron Lady tersebut. Sambil minum-minum, warga yang kecewa dan benci dengan Thatcher selama memimpin Inggris, membawa spanduk-spanduk yang bertuliskan menghina Thatcher.


State funeral is not cheap in Britain. Even "Iron Lady" Thatcher who has been the Prime Minister for 12 years is not eligible for it.Tapi negara kita senang-senng je bagi orang state funeral kan?
by the way cuba baca mirror.co.uk. Banyak artikel kondem Thatcher. baca sini The wicked witch is dead. Tramp the dirt down.

notasiku- macam ramai orang sana mintak dia mati lak. siap ada hantar susu depan umah dia lagi sebab dia pernah mansuhkan program susu ke sekolah-sekolah masa dia jadi menteri pendidikan dulu. Ganas gak la orang UK ni. 

RIP.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


LAGI INFO PEMBULI SEKOLAH SMK TUN HUSSIEN ONN PULAU PINANG.


Mohon Siapa yang mengenali mereka didalam video ini tampil memberi kerjasama.

 bezanya dengan video ni.

Lakonan sempena hari lahir cikgu memang terbaik! guwa setuju seratus peratus.tapi guwa bantah sekeras kerasnya budaya tiup lilin yg haram di sisi agama islam masih di ikuti umat ISLAM.


Video ni lebih best utk disebarkan, kan. daripada yang satu ni.

Guwa selalu tak faham kenapa anak remaja sering dilabel bermasalah dan tidak matang memikir masa depan.

Awak seorang cikgu?
Sudah menjadi cikgu yang cukup menyentuh hidup anak-anak hingga diberikan 'kejutan' seperti ini?

Setiap anak, ada harapan.
Setiap guru punya peluang.

cikgu kesayangan je yang boleh dapat surprise mcm ni.


***
Berikutan penyebaran sebuah klip video buli seorang pelajar lelaki di sebuah sekolah, pihak polis ingin meminta kerjasama orang ramai yang mempunyai maklumat atau mengenali individu-individu yang terlibat di dalam klip video tersebut , agar melaporkannya di balai polis yang berhampiran bagi membantu siasatan dijalankan.

Pihak sekolah, mangsa atau keluarga yang terlibat juga diseru tampil untuk membuat laporan polis di balai polis terdekat.

Sesiapa ada maklumat berkenaan kes buli seperti di dalam video ini, silla hubungi PDRM. klik sini Polis Diraja malaysia


Nama : Luqman Hakim Ahmad (Pembuli Utama aka Suspek Utama)   


Twitter : https://twitter.com/AkimKeding
Instagram : http://instagram.com/akim_keding/
Facebook : https://www.facebook.com/douboutawesome
Facebook Page : https://www.facebook.com/hakimunched
Blog : http://hakimdobout.blogspot.com/NAMA : IZZAT SYAFIQ BIN ABDULLAH
TWITTER : https://twitter.com/ijatsyafiq
BLOG : http://izzatashadiari.blogspot.com/
       http://izzatsyafiqloveeffanadheera.blogspot.com/ 
BUKTI : http://imgur.com/gWEINkh
BBPIN : 2A9E01F1
SEKOLAH : SMK TUN HUSSIEN ONN

sumber

Di Godam RileksCrew.

Difahamkan akaun laman social Facebook suspek yang bernama Izzat Syafiq II telah dirampas oleh penggodam terkenal tempatan yang memang sudah umum dikenali orang ramai iatu JackSparrow RileksCrew.Perbualan suspek dengan rakan juga turut didedah oleh JackSparrow yang mungkin ada kaitan dengan kejadian pergaduhan di dalam video.

Berikut adalah sedikit maklumat berkenaan dengan suspek
NAMA : Izzat Syafiq B Abdullah
TWITTER : https://twitter.com/ijatsyafiq
BLOG : 1 . http://izzatashadiari.blogspot.com/
2. http://izzatsyafiqloveeffanadheera.blogspot.com/
BBPIN : 2A9E01F1
SEKOLAH : SMK Tun Hussien Onn
Kami juga berharap maklumat ini sedikit sebanyak dapat membantu Pihak berkuasa untuk menjalankan tanggung jawab mereka..

Terus ke Facebook rasmi Rileks Crew DISINI
notahati- Melihat jatuh ummah yang rosak,sedih melihat realiti. Terlalu sedih dengan umat yang semakin nazak.Takut melihat realiti anak-anak muda yang dicengkam dengan anasir-anasir Jahiliyyah yang merosakkan.

UPDATED:PERKEMBANGAN KES BULI PELAJAR SEKOLAH:

Hasil semakan dan maklumat orang ramai, pihak PDRM mendapati bahawa klip video kes buli yang tersebar menerusi media sosial yang berlaku pada 4 Mac 2013 lepas telah diselesaikan oleh pihak sekolah bersama pihak Pejabat Pendidikan Daerah.

Tiga pelajar terbabit telah dibuang sekolah dan sehingga kini pihak PDRM tidak menerima sebarang laporan polis dari pihak yang berkenaan.Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


[VIDEO] Najib: You Help Me, I Help You – Malaysia Mesti Tonton Sebelum PRU13Jangan undi orang macam ini dan parti beliau.

#JomUbah!
#undiPAS
#undiDAP
#undiPKR


"Pemimpin tanpa integriti, rasuah menjadi-jadi!"

Kenang kembali (kenangan pahit), babak you-help-me-I-help-you bekas Perdana Menteri Malaysia (2010).

Jaga Anak-Anak Kita Dari Budaya Rasuah BN.

Jangan dedahkan anak-anak kita dengan budaya rasuah.

Jaga masa depan anak-anak kita.

Orang PAS yang ambik rasuah, semoga bertaubat. Same goes to orang BN. Yang ambik rasuah, semoga bertaubat jugak.

Hutang negara dah lebih RM500 billion di bawah pemerintahan BN. Camne mok sokong agik BN. Memasukkan negara dalam hutang yang sangat dahsyat bukan contoh kepimpinan yang bagus. Negara berhutang, rakyat yang tanggung. Mungkin bukan kita, tapi anak cucu kita di masa depan.

Maaf atas hakikat yang pahit.

sumber fb

Negara Berkebajikan.

notakaki- Andaikata kerajaan 'mencedok' idea dari pihak pembangkang, janganlah sekali-kali kata, "Booo BN tiru manifesto pembangkang!"
Sebaliknya bersyukurlah kerana cadangan mereka diterima dan diimplementasi. Yang penting ialah impak positif kepada rakyat, bukan dari mana idea itu tercetus.

Boleh ke gitu?

Ok la kot kalau dia tak pernah kondem idea tu. Tapi kalau dulu dia kondem tiba-tiba sekarang tak malu nak implement tanpa beri kredit yang sewajarnya, itu maknanya kita ada kerajaan yang suka meludah ke langit.

tak gitu?


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


YB Tian Chua dilihat sebagai membahayakan kerajaan UMNOTian Chua Dilarang Masuk Ke Sabah Atas Faktor Keselamatan


gambar hiasan

KOTA KINABALU: Naib Presiden PKR, Tian Chua yang dihalang memasuki Sabah atas faktor keselamatannya, kata Pejabat Hal Ehwal dan Penyelidikan Negeri Sabah di Jabatan Ketua Menteri.

Setiausahanya, Dr Mohktar Ajam berkata, kerajaan negeri tidak mempunyai sebarang masalah dengan Tian Chua berada di Sabah sebelum kenyataannya mengenai pencerobohan kumpulan militan Sulu di Lahad Datu menjadi sebahagian daripada drama politik.

“Bagaimanapun, berdasarkan kenyataan beliau yang mengecewakan ramai pihak di Malaysia termasuk Sabah, menyebabkan kita percaya bahawa kehadiran beliau di sini boleh menimbulkan risiko kepada keselamatan peribadi beliau dan mungkin mencetuskan kekecohan awam,” katanya dalam satu kenyataan.

“Tian Chua telah masuk dan keluar Sabah banyak kali.

“Begitu juga dengan para pemimpin PKR seperti Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang, yang dibenarkan datang ke sini dan bergerak bebas,” katanya.

“Bagaimanapun, apabila anda mempunyai seorang individu yang membangkitkan kemarahan orang ramai, kita perlu mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini,” katanya.

Tian Chua, yang tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu pada pukul 11.05 pagi Ahad tidak dibenarkan memasuki Sabah - Mstar

Pengganas Sulu yang diketuai oleh KIRAM boleh dibawa berunding selama 23 hari.. .Adakah YB Tian Chua lebih membahayakan jika dibandingkan dengan Pengganas-pengganas Kiram? atau YB Tian Chua dilihat sebagai membahayakan kerajaan UMNO?

Selama ini masih ada sedikit rasa hormat kepada pihak berkuasa di Malaysia.. Tapi dengan kejadian ini hilang langsung rasa hormat tersebut.. kerana sanggup menjalankan tugas tanpa sedikitpun menggunakan akal.. [Ustaz Hafiz Mustafa Lubis, ABIM Kedah]


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


HARAP SEBARKAN: MISI MENCARI NURUL HUDA BINTI HANIFAH YANG HILANG DARI TAHFIZ AL-QURAN SEREMBAN 2.


Nurul Huda binti Hanifah - hilang daripda Tahfiz Al Quran Seremban 2. Menurut maklumat paling akhir dijumpai di Taman Pelangi, Rawang, Selangor. Masyarakat prihatin terutama yang tinggal di sekitar Taman Pelangi, Rawang diminta supaya menghubungi 0123934840 atau Balai Polis berdekatan jika terjumpa remaja ini. Harap sebarkan...terutama mereka yang tinggal di Rawang khasnya Taman Pelangi..

sumber

Banyak anak-anak hilang kat Malaysia ni.
Allah! Risau. Moga Allah selamatkan adik Huda..
Sesiapa nampak, kena cari sebenarnya!

Tengah-tengah hangat PRU ni mahu mengadu pada siapa ya!


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


PRU13 - Aishah (penyanyi) bakal bertanding bawah tiket PAS.


Aishah PRU13

Aishah (penyanyi) bakal bertanding bawah tiket PAS. Beliau memiliki ijazah sains politik. Wow.

Bila difikir, cantik Allah atur perjalanan hidupnya. Ambil degree political science, lepas tu femes menyanyi? Akal pendek akan kata membazir je degree tersebut.

Tapi rupanya Allah mahu latih Aishah jadi pembangun ummah. Popularitinya membawa dia dekat pada masyarakat, ilmunya bertahun dahulu gunanya pada masa ini.

Indah sungguh bila husnu thiqah billah (bersangka baik pada Allah). Siapa kita dulu, adalah utk latihan utk jadi tentera Allah! :)

notasiku- Untuk update program-program dan dengar radio HijauFM.Lawati LAMAN RASMI PRU13 di http://pru13.pas.org.my/ bagi mendapatkan :

# info-info terkini PRU13
# jadual treler dan program
# siaran langsung radio HijauFM
# arkib video
# profil-profil calon PAS
# manifestoSyukran jiddan ..sudi baca entry nie


Usus Anak Pecah, Ibu Tiri Berdepan Hukuman Mati.
KOTA BHARU – Seorang wanita berdepan hukuman gantung sampai mati selepas dihadapkan ke mahkamah majistret di sini, semalam terhadap tuduhan membunuh anak tirinya berusia lima tahun di Tumpat, bulan lalu.

Tertuduh, Azlinda Othman, 28, hanya mengangguk faham terhadap pertuduhan yang dibacakan oleh jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret Mohd Isa Mohamed di sini, semalam.

Bagaimanapun, ketika prosiding tiada sebarang pengakuan direkodkan terhadap tertuduh.

Mengikut pertuduhan, Azlinda didakwa membunuh Umi Amilia Azman, 5, di hujung Perumahan Kos Rendah, Kampung Jubakar Pantai, Tumpat antara jam 3 petang hingga jam 8.56 pagi pada 23 Mac hingga 24 Mac 2013.

Bagi kesalahan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman mati, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya negeri, Noor Dayana Mohamed tidak menawarkan sebarang jaminan dikenakan terhadap tertuduh.

Mahkamah menetapkan 8 Mei depan untuk sebutan semula kes bagi laporan perubatan mangsa. Peguam K H Tay yang mewakili tertuduh tidak mengemukakan sebarang rayuan.

Sinar Harian sebelum ini melaporkan seorang kanak-kanak perempuan mati di Hospital Raja Perempuan Zainab (HRPZ) II dipercayai didera ibu tirinya.

Mangsa dikatakan didera ibu tirinya dengan tidak diberi makan selama dua hari selain mengalami kecederaan pada usus besar.

Hasil bedah siasat mendapati mangsa meninggal dunia akibat dua kesan pecah pada usus besar selain kecederaan pada buah pinggang kirinya. SH Kelantan


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Tengoklah video ini jika anda sokong UMNO.


Memang Anwar tak berkebolehan.... dalam menambah hutang negara.


Apa lah Anwar ni, patut la UMNO tak suka. Dia ni tak berkebolehan langsung...dalam menambah hutang negara! 
Nah, sekarang mau undi siapa kita?

oh ha! btw tak setuju dengan tajuk video cuma nak kongsi content video. Orang UMNO kata PAS gadai tanah di Kelantan? Benarkah?

Mungkin hakikatnya adalah sebaliknya? Tengoklah video ini jika anda sokong UMNO.


Saya nak tolong BN berhenti daripada buat kezaliman maka saya terpaksa memilih untuk TIDAK MENGUNDI BN.

Maka, untuk PRU13 ini, sama-sama kita UNDI PAKATAN RAKYAT!

'Tegakkan kebajikan, tumbangkan kezaliman'

(andai kata Pakatan Rakyat lagi zalim daripada BN lepas ni, tak ada masalah kalau kita nak tolak Pakatan Rakyat pula dalam PRU seterusnya)

#JomUbah!
#undiPAS
#undiDAP
#undiPKR-Senyum-


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


GUNA BOMOH BUNUH TUN M.


Guna Bomoh Bunuh Tun Dr Mahathir

Ini cerita dari fesbuk wartawan terkenal era Mahathir sdra Astora Jabat. Penulis utusan malaysia yg kini bersara menetap di Thailand. Melayu memang tidak boleh dipisahkan dari bomoh tetapi cerita-cerita sebegini muncul waktu pilihan raya membuat kita semua samada terpengaruh percaya atau tersedak ketawa kebenarannya.
astora jabat
sumber di ASTORA JABAT FB

Kini ada berita ancaman bunuh bekas Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad. Bagaimanapun, perkara ini sudah lama diusahakan oleh musuh Tun M. Pada tahun 1999, saya pernah menulis dalam Mingguan Malaysia mengenai seorang pemimpin pembangkang menggunakan perkhidmatan bomoh dari Patani untuk membunuh negarawan agung itu.

Hari ini saya bersua dengan orang yang bertangungjawab membawa orang suruhan pemimpin pembangkang berkenaan berjumpa dengan seorang bomoh handalan dari Teluban/Saiburi pada tahun 1999 untuk membunuh Tun M. Dia yang juga relatif saya dan tinggal di pekan Jabat itu memberitahu bahawa dia telah membawa orang suruhan pemimpin pembangkang berkenaan kepada bomoh di Teluban untuk mengguna perkidmatan perbohanannya bagi membunuh Tun M dengan bayaran RM200 sahaja.

Bagaimanapun, bomoh terkenal itu tidak dapat membuat apa-apa terhadap Tun M kerana Tun M dipagari dengan senjata-senjata jaga diri yang lebih hebat dan tidak mampu dibolosi sihir bomoh tersebut kata relatif saya itu.

gambar hiasan.

notahati- moga Tun dilindungi Allah selalu.Amiin..


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


TRAGEDI : Letupan Kuat DiKampung Bukit Kukusan, Tanjung Batu, TAWAU


“Saya tak tahu apa sebenarnya berlaku, keadaan tiba-tiba menjadi huru-hara seperti tsunami selepas satu letupan disusuli gegaran kuat.


“Beberapa saat selepas itu, rumah saya bergoncang kuat lalu ranap,”

Bongkah Batu Menghempap Kampung Bukit Kukusan

Pemandangan Bongkah Batu Menghempap Kampung Bukit KukusanANGGOTA bomba memeriksa rumah yang ranap akibat dihempap bongkah batu besar di Kampung Bukit Kukusan, Tawau semalam.
“Sekalipun terperangkap, saya sempat melepaskan diri dan menyelamatkan empat anak jiran dan kami keluar dari runtuhan secara meniarap.

“Nasib baik saya terdengar kanak-kanak itu menangis kerana ketakutan lalu mencari mereka dalam keadaan merangkak di bawah timbunan kayu.

“Mujur ada satu tiang menghalang batu itu daripada terus menghempap mereka,” kata Edy Lasuasa, 57, yang cedera di kepala selepas rumahnya musnah dihempap tiga bongkah batu gergasi yang bergolek dari atas bukit di Kampung Bukit Kukusan, Tanjung Batu, di sini, semalam.

Kanak-kanak yang terselamat dikenali sebagai Mohd Hafiz Azizul, 9; Mohd Ajili Arwansyah, 6; Mohd Said Abdul Said, 5; dan adiknya, Norafdilah Abdul Said, 3.

Menceritakan kejadian jam 11.30 pagi yang menghempap 11 rumah itu, Edy berkata, dia terdengar satu dentuman disusuli gegaran kuat sebelum bunyi kayu pecah.

Menurutnya, ketika itu dia berehat di anjung rumah bersama empat kanak-kanak yang juga jirannya sebelum terdengar satu letupan dari kuari berhampiran.


EDY bersama Mohd Hafiz yang terperangkap di bawah runtuhan rumah mereka.


Dia yang bekerja sebagai nelayan berkata, letupan dilakukan di kuari berhampiran adalah perkara biasa tetapi tidak menyangka rumahnya dihempap bongkah batu akibat letupan itu.

“Rumah saya musnah dan ketika kejadian berlaku (rumah ranap) saya terus pengsan.

“Sebaik tersedar, saya terperangkap di bawah runtuhan, saya turut mendapat luka di belakang kepala akibat dihempap tiang rumah yang patah,” katanya.

Seorang lagi mangsa, Hula Igu, 58, berkata, dia bernasib baik kerana tiada di rumah ketika kejadian.

“Pada masa itu, saya di pasar kerana menjual ikan. Saya menerima panggilan telefon daripada jiran mengatakan rumah saya runtuh dihempap bongkah batu besar yang jatuh dari atas bukit,” katanya.

Katanya, terkejut dengan perkara itu, dia bergegas pulang ke rumah.

“Saya bimbang mengenai keselamatan tiga cucu, termasuk dua daripadanya kembar yang baru berusia sebulan, selain anak serta menantu di rumah.

“Saya bersyukur kerana walaupun rumah musnah, semua ahli keluarga terselamat,” katanya.

Menurutnya, menantunya, Nisa Yusuf, 30, bersama bayi kembarnya, Noraisah dan Noranisah Fazlan berusia satu bulan dihantar orang ramai ke Hospital Besar Tawau untuk rawatan lanjut manakala seorang lagi cucunya, Mohd Khairul, 2, terselamat.

Tinjauan di lokasi kejadian mendapati, satu bongkah batu sebesar rumah banglo manakala dua lagi sebesar kenderaan pacuan empat roda.

Ketiga-tiga bongkah dipercayai bergolek dari atas bukit selepas letupan dilakukan pekerja kuari di kawasan berhampiran.

- SUMBER


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


UMNO Solat Tapi Tidak Mendapat Pahala? Suatu Pencerahan.


JANGAN BIARKAN FITNAH TERUS TERSEBAR !! SEBARKAN KEBENARAN YANG SEBENAR !!


insyaallah saya undi PAS. sebab di tempat saya hanya PAS dan UMNO. kalau ada PKR, saya undi PKR. kalau ada DAP, saya undi DAP.

anda?

Photo: insyaallah saya undi PAS. sebab di tempat saya hanya PAS dan UMNO. kalau ada PKR, saya undi PKR. kalau ada DAP, saya undi DAP.

anda?

jom tukar dp~!


malam-malam dengar lagu ni,
semangat pulak nak study :D

"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka"

Jom Ubah.
Jadikan 10 minit to realiti,
sebab 55 tahun pun dah tak ditepati
--------------------------------------------
Negara-ku, Tanggungjawab Bersama
Masa Depan, Milik Kita Semua
Jalan berliku, tentu mencabar
Bersama kita harungi

Orang muda, pikul harapan bangsa
Mara Depan, Negara tentu Cerah
Kuat semangat, kita berjuang
Bersama menuju, cita-cita rakyat

Ubah, Selamatkanlah Malaysia
Bersama pahatkan sejarah
Buka lembaran baru
Sama-sama kita menuju
perubahan di tangan mu
----------------------------------------------

orang muda.
teruskan semangat.

*bukak buku*


Mana manifesto? dia cerita yang lama lama.Sudah-sudahlah menipu (rakyat) lagi.


Manifesto BN. Belum dapat analisa lagi. Baca sekali lalu je

Aik, turun harga kereta? Bukan kata negara bengkerap kalau turun harga kereta? :p

For those overseas Malaysia, here's one link you can rely on. Get updated on PRU13Rakyat Malaysia yang bijaksana, nak tahu BN zalim atau tak, senang saja (kalau malas nak tengok isu-isu besar).

BN boleh menjelaskan manifesto mereka berjam-jam di TV tapi Pakatan Rakyat tak boleh pula?

ADILKAH?

Kalau tak adil, mahukah kita pilih golongan ini jadi pemimpin kita?

Ingat, BN bukan kerajaan sekarang! Pakatan Rakyat juga bukan pembangkang!


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.