tanpa hati


Termenung jauh mindaku, mengenangkan diri semakin hari semakin hilang usianya..Sudah lama meniti dunia ini, namun imanku tak jua semakin bertambah..Mentari yg menyinari 'alam ini, bulan purnama menghiasi mlm...Betapa hinanya kita, matahari serta bulan yg cukup besar masih patuh pd aturanNya..sedangkan kita yg kerdil ini seringkali lalai drp perintahNya..~Ya Allah, ampunkanlah kami kerna kelekaan kami mengecapi dunia milikMu~
 CINTA itu….

Ketika aku salah..

Dia selalu maafkan aku..

ketika aku marah…

Dia sLaLu tersenyum untukku..

Ketika aku sakit..

Dia sLaLu berikan yang terbaik untukku..

Ketika aku pergi,,

Dia masih dan akan selalu menungguku,,

dan ketika cinta itu terganti lain…

CintaNya masiH dan selalu untukku…

kerana….


DIAlah cinta itu…
Aku kembara telah jauh. Namun kolam hatiku kian keruh. Beban tambah berat, diriku kian penat. Urusan kian payah. Jiwa semakin gundah. Justeru, mudah-mudahan di hari ini aku akan ‘dilahirkan’ semula. Lahir sebagai insan yang sentiasa mengingatiMu. Yang mampu hidup antara kekangan takut dan lingkungan harap. Takut, kalau-kalau dimurkai. Harap-harap, minta-minta diampuni....


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


kau menangis kerana apa...


dah besar ni nangis di belakang ibu dan bapa..tak pernah lg nangis di depan diorg melainkan waktu kecil..tak mau tgk diorg sedih yg kita sedih....

Biarkan menangis seketika kerana titik-titik air mata itu juga adalah mutiara anugerah Allah. Air mata samalah dengan hujan yang turun, selepas hujan lebat, langit menjadi cerah. Dada akan hilang gumpalan rasa sebak, sebaliknya terasa lega. Menangis dan ketawa adalah lumrah kehidupan. Hanya teman ketika menangis sukar di cari. Ramai teman ada ketika kita ketawa.

ada orang Islam menangis kerana Allah. Ada yang menangis kerana hamba. Ana pernah nampak orang Melayu menangis sambil mencarut... Di mana imannya?

 Benarlah sabda nabi:
" Jika kamu tahu apa yang aku tahu, nescaya banyak lah kamu menangis dan sedikit saja kamu ketawa".


>> Tahun depan kita pakat2 boikot RAJA LAWAK, mengeraskan hati.....


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


pedulikan aku...


"Pak cik, dah langsaikan hutang-hutang dengan Allah?". Tegur anak saudara kepada pakcik yang kaya tetapi belum naik haji lagi"Pak cik senyap tak terkata apa2 dengan penangan anak saudaranya itu.
Org kaya yg belum ke sana selalunya menjawab, "belum sampai seru". Betulkah belum sampai seru atau tidak menyambut seruan?
atau.. 
 seru dah sampai ketika ayat Haji turun lagi  
atau
sayang duit kot...  
 **hmm dah mampu nak pergi tapi xnak pergi haji berdosa tu....
Ramai orang Islam berjawatan tinggi dalam sektor kerajaan tidak mahu menunaikan ibadat Haji sedangkan pendapatan sebulan mereka telah cukup untuk menunaikan ibadat tersebut. Alasan - sibuk. Apakah mereka lupa bahawa dalam perkhidmatan kerajaan, ada cuti Haji? Apakah mereka ingat bahawa umur mereka akan melewati umur pencen? Allahu Akbar!!!!
p/s-  Berpada dengan apa yang ada setelah berusaha dan berdoa, satu tahap untuk mencapar rasa bahagia. Itulah "al Qana`ah".


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.