VIDEO Alvin Tan Biadab Persenda dan Hina Azan.
Betul-betul biadap Alvin Tan blogger kontroversi betindak kurang ajar dan biadap apabila merakamkan "lagu Azan" bertajuk 'Muslim Call to Prayer - Azan (R&B cover)

Alvin Tan Melaunkan azan dengan tidak berbaju menggunakan latar belakang alunan piano yang dimainkannya sendiri. Rakaman Video tersebut yang berdurasi 2 minit 55 saat dikatakan dirakam di Mekkah, Arab Saudi

Menurut Alvin Tan tujuan rakaman tersebut untuk kegunaan masjid-masjid di Malaysia daripada menggunakan suara-suara orang tua yang bersusah payah meneran suara mereka di masjid. Alvin Tan berpendapat, lelaki tua seperti itu patut direhatkan

"Have you had your dose of Allahuakbar for the day!? This is dedicated to the one and only true God, Allah s.w.t., peace be upon Him! And please don't badger me about the wrong lyrics... First, this is a cover, so creative modification is permitted. Second, I ain't a suicide bomber aight.

My latest goal is to get all mosques in Malaysia to play my cover instead of having them old geezers hunched over the mics, straining their vocal chords and cracking their voices. Let them geezers rest already... preferably in eternal peace."

Rakaman video tersebut dimuatnaik semalam di media sosial dikecam orang ramai terutama masyarakat islam di Malaysia.Walaubagaimanapun masyarakat bukan islam juga marah akan perbuatan Alvin Tan kerana menganggu gugat keharmonian masyarakat berbilang kaum di Malaysia

"(Tindakan) Ini sangat bodoh. Anda menghina orang Islam. Untuk Apa? Apa tujuan buat semua ini?" kata Matthew.

"Ini sudah keterlaluan. Saya bukan orang Islam tapi kamu tak patut berbuat begini." kata Danny.
Kami tidak tahu apakah tujuan Alvin Tan Merakam "lagu Azan" tersebut? Apa yang Alvin tidak puas hati dengan orang islam?

Selain daripada itu Alvin Tan juga menghina Nabi Muhammad S.A.W . Perkara ini sudah melampau Alvin Tan seoalah-olah mencabar orang Islam. Tetapi kami menganggap dia penakut kerana melarikan diri ke luar negara untuk berdepan dengan proses keadilan mahkamah di Malaysia. kerana sebelum ini Alvin Tan juga menghina orang islam dengan gambar biadab "Selamat Berbuka Puasa dengan bak kut teh … wangi, enak dan menyelerakan"


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


2 comments

22 April 2015 pada 3:33 PG

idiot.. his name again and again..

maybe dia kurang kasih sayang sampai sanggup menghina agama org..

TT^TT

semoga Allah bukakan pintu hati Alvin Tan untuk sedar perbuatan dia tu salah dan tak elok.. aamiin...

Tanpa Nama
20 September 2015 pada 1:45 PG

Binatang ini akan dilaknat oleh tuhan. Tunggu....

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.