Bahan-Bahan:
2 kg beras pulut - rendam 6 jam
2 tin santan - 800ml
1 sb rata garam
daun palas secukupnya
Cara Membuatnya:
•kukus pulut separuh masak (-+ 10min). masukkan pulut yg separuh masak dlm bekas besar. masukkan 1 tin santan yg dicampur dgn garam. kacau serata. biarkan 10 min.
•kukus lagi beras tadi hingga masak. masukkan pulut yg dah masak dlm bekas besar. masukkan lebihan santan. biarkan hingga suam. dan boleh bungkus.
•bila semua siap di bungkus. kukus lagi ketupat tadi selama 30 min.
•siap untuk dihidang atau simpan dalam freezer.
1 comment
tiap kali wat mesti senget sebelah..xpn ketupat jd penyek cam xde isi..ntah bile la nk jd elok..haha =D
http://noraqilahjohari.blogspot.com/2012/08/insafi-diri.html