Link Permohonan Baru BRIM 3.0 Dan Cara kemaskini BRIM 2014 secara Online.




Berikut disertakan cara-cara bagi mengemaskini data bagi mereka yang pernah menerima BRIM 2.0 sebelum ini.

1. Mula-mula sila masuk ke SINI pilih sama ada mohon baru atau kemaskini

2. Masukkan no kad pengenalan anda dan tarikh lahir dan klik kemaskini permohonan BRIM 2.0 pada butang yang terdapat di sebelah bawah kanan

3. Pilih untuk mengemaskini data seperti :-

a. No telefon rumah
b. No telefon bimbit
c. Pekerjaan
d. Maklumat bank
e. Alamat e-mel
f. Alamat surat menyurat terkini

4. Setelah mengisi semua yang dirasakan perlu contoh alamat baru atau maklumat bank dan masukan kod pengesahan akan keluar satu "dialog box" untuk pengesahan

5. Tandakan pada kotak saya setuju dengan terma dan syarat di atas dan klik pada kotak setuju dan hantar

6. Satu dialog box akan keluar dan beri tahu yang permohonan telah berjaya di kemaskini

7. Sedia untuk cetak

8. Selesai


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


21 comments

25 Disember 2013 10:36 PTG

alhamdullilah, tq atas perkongsian..:')


ps: Lyeen nak jemput u olls untuk join Pencarian Bloglist & Review dekat sini http://ciklyeen.blogspot.com/2013/12/pencarian-bloglist-dan-review-blog.html

Tanpa Nama
31 Disember 2013 5:16 PTG

MMg wajib ker tok kms kini??

Tanpa Nama
4 Januari 2014 10:45 PTG

Salam, nak tanya ni jika dah selesai kemaskini perlu cetak ke kalau tak cetak tak buleh ke?

6 Januari 2014 10:27 PTG

Kalau dah berkahwin mcm mana nak ubah status ek

Tanpa Nama
9 Januari 2014 11:48 PG

Wajib kemaskini

Tanpa Nama
12 Januari 2014 8:16 PTG

Kna cetak ka jg? kalau x cetak blh ka..

Tanpa Nama
13 Januari 2014 12:28 PG

Kena isi sekali lg ke borang BR1M..walaupun dh dpat tahun lepas.

Tanpa Nama
13 Januari 2014 12:29 PG

Kena isi semula ke borang BR1M.Walaupn dh dpt.

Tanpa Nama
23 Januari 2014 11:59 PG

xya isi maklumat ank y tbaru ke ? (bertambah tanggungan)

Tanpa Nama
10 Februari 2014 4:25 PTG

Kalo dulu ms isi no acct cimb...skrg cimb dah bertukar no acct..jd mcm mane mrk akn mskkan ke acct kite ygdah brtukar br tu??

21 Februari 2014 6:10 PTG

@Lyeen De Syifa

Tanpa Nama
23 Februari 2014 1:40 PTG

layak terima tak kalau nama dan akaun bank berlainan.

Tanpa Nama
23 Februari 2014 1:42 PTG

layak terima tak kalau nama dan akaun bank berlainan.

Tanpa Nama
22 November 2014 1:38 PG

Sy da 52 tahun da kira warga emas tp lum kawin bolh ke dpt brim ststus warga emas

Tanpa Nama
22 November 2014 1:42 PG

Sy umur da 52 tahun tp lum kawin layak kah sy dpt brim untk warga emas

Tanpa Nama
1 Disember 2014 12:14 PTG

Sy nk buat kemaskini

Tanpa Nama
3 Disember 2014 2:20 PTG

891218115663

Tanpa Nama
5 Disember 2014 1:17 PG

Layak tak terima br1m.dulu 1 isteri tak kerja.skrg isteri ke 2 kerja gaji rm 3000.00 gaji suami 3000.00

Tanpa Nama
15 Januari 2015 11:43 PTG

Borang brim

Tanpa Nama
24 Januari 2015 3:50 PTG

Saya nak kemas kini brim 2015

Tanpa Nama
20 Disember 2015 8:01 PG

Says nak kemas mini brim 4.0 2015

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.