Okay fine aku senyap.




Awak-awak..janji tau jangan cakap sesape2 rahsia kite k?

Ok awak...














pendapat korang?

Okay fine aku senyap.



Cakap pasal persahabatan, nanti ada kawan cakap dekat kita, "Kau sombonglah sekarang." Lepas itu, dihimpit rasa bersalah, sebab dalam hati tak berniat langsung untuk sombong. Cuma busy, masa laju jalan, nak pula clinical year. Tak sempat nak catch up. Tapi kan kadang-kadang fikirkan balik, dalam persahabatan. ini, tepuk sebelah tangan tak berbunyi. Dia tak boleh seorang saja berusaha nak jaga persahabatan itu, Dia saja yang kene contact lagi satu. Pihak satu lagi, tak buat apa-apa. Hanya tunggu untuk dicontact. Kalau tak dicontact, cakap kawan lagi satu sombong. Effort kena dua-dua pihak. Bukan satu saje . ummi pesan, umur dah besar ini, masing-masing ada hal sendiri, kalau terasa diri diabaikan oleh member, jangan cepat melatah. Tak payah emo, nak kecik, amik hati. Dia tak approach, kita approach dia.Betul. ya ALLAH, berikan kami kekuatan untuk berlapang dada and tak bersangka buruk.


Nak cakap,

"Oh, we are best friend."
"Let us be friend forever."
"Aku sayang dekat kau. Kau bestlah."


Okaylah itu saja. Ulasan untuk mengingatkan diri yang lalai ini for today. Semoge Allah permudahkan segala urusan kita pada hari ini and have a nice day , 1 MALAYSIA.

Amin ya rabbal alameen.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


6 comments

16 September 2012 10:21 PTG

Bukan senang nak cari kawan..yang boleh susah dan senang sama2...

16 September 2012 10:35 PTG

hahah selalunya begitu lah lumrahnya.. kita tak bertegur sikit dikatakan sombong.. nak kita sahaja yg saling menegurnya ^^

16 September 2012 10:36 PTG

mungkin dua2 belah sibuk dengan live masing2 sampai tak sempat tu nak bertanya khabar.. benda ni selalu terjadi..hehe.. apa2 pun, kita pulak macam mana?hahahaha :P

16 September 2012 10:49 PTG

@boni kacaklets us be friend lah kan.. :)

17 September 2012 2:17 PG

kadang-kadang sebab busy, kita tak de masa untuk diri kita, macamana kita nak beri masa kepada orang lain.. :)

21 September 2012 7:00 PTG

Kena tengok jugak kalau dia kata kita sombong dalam nada serius atau sekadar bergurau...

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.