Gambar -Hebat Tok Guru Nik Aziz solat hajat halau jin!!


seorang ulama dan umara' tak pernah berhenti mendidik dan membimbing masyarakat.. contoh TGNA 


Bila Aku publish gambar Tok Guru tengah solat nanti ada yang kata itu riak dan sebagainya,Tetapi apa mesej yang nak di sampaikan ialah sikap seorang pembesar negeri yang turun menyelesaikan permasalahan rakyat.Dengan rendah diri serta tawaduk beliau turun menyelesaikan masalah rakyatnya.
Kisah berlaku di Penambang, Jalan Pantai Cahaya Bulan bila mana sebuah rumah telah di ganggu oleh kejadian misteri di mana rumah itu seperti digangu oleh mahkluk halus dengan dinding rumah di jilat api di bahagian tertentu di rumah tersebut.
YAB. Tuan Guru telah meluangkan masa dengan berkunjung ke rumah keluarga mangsa gangguan 'api misteri' di Penambang ,Tuan Guru telah solat hajat setibanya sampai di rumah mangsa ,moga ikhtiar Tok Guru dengan memohon doa diterima oleh kepada Allah s.w.t .
Menurut sumber gangguan makhluk halu situ mengganggu cucu Zainab Sulaiman,Norfatini Wan Hanafi,kemana sahaja Norfatini pergi gangguan api akan ada.

Moga berkat solat hajat yg dilakukan TGNA tiada lagi gangguan sebegitu... Aamiin..
Semoga Allah mmberkati setiap perjuangan Tok Guru utk mnyebarkan islam, dipanjangkan umur dan dberi kesihatan yg baik. Air mato ngalir sokmo klu ambo tgk Tok Guru, ambo sgt mnyintai ulamak ini.Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


5 comments

20 September 2012 8:28 PTG

salah seorang idola saya.. :)

20 September 2012 8:44 PTG

Alhamdulillah.. bgus tok guru nik aziz ni ^^
Pelik juga ramai org disebabkan politik snggup mengatakan yg bukan2 dgn ulama ni ;O

Semoga rumah tersebut terlindung daripada gangguan api misteri itu, amin..

20 September 2012 11:08 PTG

moga solat hajat Tuan Guru Nik Aziz di berkati oleh Allah swt... amin .. sy mmg cukup kagum dgn keperibadian TGNA.. sikap kepimpinannya tserlah..

21 September 2012 12:53 PG

Kak M pun admire ngan TGNA ni..moga Allah memberkati usaha beliau...

21 September 2012 3:29 PG

pemimpin yg disayangi :)

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.