Ustaz Razis penipu! Sudah perdaya 11 wanita Muslimah!


Beberapa hari ni, melalui laman laman sosial seperti Facebook dan Twitter, cerita mengenai seorang Ustaz penipu mula tersebar. Lelaki yang dikenali sebagai Ustaz Razis itu dikatakan telah memperdaya 11 orang wanita Muslimah. Modus operandinya, menjadikan gadis gadis bertudung labuh itu isteri, kemudian meninggalkan mereka terkontang kanting tanpa berita. Malah ada yang ditinggalkan bersama anak anak kecil! Kini dikatakan ‘Ustaz Razis’ mempunyai 11 isteri yang dikahwininya secara penipuan.





Tolong sebarkan berita ini supaya anak anak dara kita tidak terpengaruh dengan lakonan licik ‘Ustaz Razis’ ini. Memang kalau tengok dalam gambar, Masyaallah sucinya muka! Tapi dia sanggup menggunakan nama agama untuk melakukan kegiatan jahat. Bukan setakat menipu gadis gadis Muslimah, dia juga pernah dibongkarkan sebelum ini melakukan penipuan berbentuk wang tunai.


Tetapi malangnya, ada diantara mangsa (isteri) tidak mahu memberikan kerjasama untuk mendedahkan kejahatan ‘Ustaz Razis’ atas alasan tidak mahu mendedahkan aib suami. Hmm pada saya ni bukan kira nak sebar aib dah. Ini satu jenayah! Dalam Islam memang suruh kita taat suami tapi bukan bermakna perlu bersetongkol dengan kejahatan suami macam ni. Apatah lagi dalam kes ini, ‘Ustaz Razis’ telah banyak memperdaya gadis yang naif dan baik baik.

Ini link asal tentang penipuan Ustaz Razis ni. Huh, layak ke dipanggil Ustaz??

1) https://www.facebook.com/AmenoWorldOfficial/posts/486235528077989

2) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4613807984429&set=a.4238798769433.2176034.1269434289&type=1&ref=nf

3) http://sozcyili.blogspot.com/2012/10/hati-hati-dengan-ustaz-ini.html

4) http://nordinjaafar.blogspot.com/2009/10/show-aidulfitri-09-open-house-sana-sini.html?spref=fb

Ayuh! Sebarkan segera supaya kesucian Islam tidak diftinah.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


20 comments

16 Oktober 2012 5:32 PTG

ya Allah kenapa sampai macam ni..... Allah kerana nila setitik takut rosak susu sebelanga....

16 Oktober 2012 5:39 PTG

jahatnya dia ni...

16 Oktober 2012 6:01 PTG

baru tahu pasal ni.. terima kasih sbb kongsi berita ni.. moga2 tak ada lagi wanita yg tertipu dgn dia ni...

16 Oktober 2012 6:33 PTG

psycho betul..menipu nk guna nama Islam..manusia.

16 Oktober 2012 6:48 PTG

ish2...muka ja hensem..takut la plak..apapun,tima kasih utk peringatan ini...^_^

16 Oktober 2012 7:00 PTG

Isk isk bahayanya..

16 Oktober 2012 7:03 PTG

haisss mcm2 peragai ustaz.td jna baca kat metro ape nth name ustaz tu..kena tangkap basah oleh suami perempuan tu sndri..masa da kantoi tu ustaz tu buat2 tgh sembahyang tapi syg nya arah kiblat yg salah...ustaz tu hhmmmm

16 Oktober 2012 7:10 PTG

itu lah...dunia dah akhir zaman...fitnah dan penipuan berlaku di mana2 sahaja... minta kt dijauhkan daripada perkara2 sebegini...

16 Oktober 2012 7:43 PTG

sebab dia ni, hbs nama ustaz lain buruk...xbole pakai nyer org...

Katil Elevator Di Ruang Tamu

16 Oktober 2012 8:55 PTG

apalah nak jadi dengan dunia sekarang ni :'(

16 Oktober 2012 9:18 PTG

Hishhhh..teruknye dia nih!!!....penipu alam!!!

16 Oktober 2012 10:48 PTG

'ustaz' ni pergunakan wajah dia...
akhir zaman ni macam2 perkara yg tak sepatutnya org buat kan..

16 Oktober 2012 11:17 PTG

confirm ek?kene repot polis dan siasat betul2 ni,,memg bahaya betul laki camni,,hermm

16 Oktober 2012 11:41 PTG

dunia semakin tua..

17 Oktober 2012 1:05 PG

Suci ja muka dia...Tp sebaliknya...Nauzubillahiminzalik... Kesian wanita2 yg jd mangsa dia..

Tanpa Nama
17 Oktober 2012 8:16 PG

Assalaam dan BERHENTI.

Blog ini menyebut, 'Kini DIKATAKAN dia memiliki...'

DIKATAKAN? Apakah ini fakta sahih atau andaian?

Apa pun, ini semua ORANG KATA. Kalau ada bukti sahih tu, kemukakan. Saya hendak dengar daripada mulut Ustaz ini sendiri. Zaman sekarang, banyak penipuan dan fitnah. Jadi, kita sebagai makhluk yang ada aqal, jangan mudah telan sahaja apa yang orang suap. Buat penyelidikan sendiri. Dengar dan baca semua, akhir sekali buat penilaian.

Jika kalian ada aqal, gunakanlah.

Tanpa Nama
17 Oktober 2012 10:18 PTG

Biasalah org pompuan asal nama ustaz,seronok nak bedamping,klu blh nk dijadikan suami, nak2 yg dah berumur 40an, lbh2 lgi ibu tunggal ape lgi ibu ditingal,law ade ustaz yg mengatal,seronok tak tentu pasal

Tanpa Nama
20 Oktober 2012 3:46 PTG

Tanpa nama-jgn begitu.apa salahnya impikan yg baik sbg pendamping idup?silap di sini,mgkin x siasat bebetol latar ustaz ini.-lily

Tanpa Nama
21 Oktober 2012 6:24 PTG

Sahih dah ni....

6 November 2012 10:33 PTG

buaya tak sedor diri..ustaz ke ni? puii

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.