Anti sosial?


assalammualaikum....

Actually ana baru bangun sejam yang lalu setelah tido lebih kurang 10 jam. Tak pecah rekod lagi tuh sebab ana pernah tido lebih 12 jam kot. :P Since sejak due menjak ni setiap hari, diulang setiap hari termasuk Sabtu dan Ahad ana bangun seawal 6.30 pagi. kenape ana still ngantuk lagik nih. Adakah lauk dal kat kedai mamak semalam ditaruk  Morfina ? :)

Kehidupan ini adakah seperti yang ana gambarkan 10 tahun lepas? Macam tak je. Mungkin lagi 10 tahun akan datang kot. InsyaAllah, jika dipanjangkan umur dan bergantung gak dengan kekuatan ana untuk hidup. Cewah. Intro je dah pasrah bunyiknyer. Erm.. life agak tough buat mase ni. Dari semua segi. Sebagai manusia yang ada bahagian kesabaran dalam diri , ana hanya mampu bertahan. Cuba bergerak serendah yang mungkin tanpa mencium tanah. Usah berputus asa yeh sahabat... Hidup mesti diteruskan.

Maafla kalau ade yang ana tak balas komen dan ada sahabat fb yang rajin dan tak jemu mentag ana di FB . Ana tak sanggup nak menepis cas negatif atau menukarkannya menjadi neutral dengan tindak balas kimia. Banyak graf kehidupan ana menjunam turun macam kemelesetan ekonomi yang pernah terjadi kat malaysia suatu mase dulu... 


ramai sahabat yang bertanya kenapa ana suke duduk umah time weekend?

k fain.. 

sebabnya..

1. Kampung adalah sangat jauh untuk memulangkan diri. Lainla kalau abi nak belikan sebuah jet pejuang.


2. Jimat segalanya.


3. Berehat secara luar biasa.


4. Ana bukan kaki jalan kecuali ada orang ajak banyak kali dan cuba buat muka poyo..


5. Aktiviti mengemas. Cuci baju, lipat baju, gosok baju.. nak tolong ummi..nak masak dengan abi... suweet sangat time tu......! semua house chores time weekend jek la best buat. Time weekedays sangat sibuk buat keje lain....kesian ummi buat keje sorang-sorang... :)


6. it is a FAMILY DAY!


Anti sosial? Hoho sangat tidak. Just a homely person...

kbai..


dalam misi cuba mencari keseimbangan dari semua aspek kehidupan.. cuba tidak terlalu obses terhadap sesuatu.. 







Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

Tanpa Nama
2 Mac 2012 10:57 PTG

anak yang baik

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.