(12 gambar) Apa Yang Terjadi Bila Telur Direndam Dalam Cuka!















nak cuba? kalau dah cuba share kat komen ye.




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


34 comments

26 Disember 2012 6:28 PTG

smartnya! :D

26 Disember 2012 6:31 PTG

nak buat tu..guna telur yg dah rebus atau yg mentah? hehe

26 Disember 2012 6:51 PTG

@мιƨƨ-αωɛƨσмɛ boleh cuba. :D

26 Disember 2012 6:51 PTG

@dorathecoffeegirl guna dua2 tengok result mcmane.. :)

26 Disember 2012 6:56 PTG

lain.. nk buat jgak nti..

26 Disember 2012 6:58 PTG

@Natasha eksperimen yang simple. jimat. harap-harap menjadi ye natasha. :)

26 Disember 2012 6:58 PTG

Inilah salah satu cara orang masukkan jarum dalam telur.. Pastu bila konon2 buat berubat, tok bomoh pecahkan telur ada jarum mulalah nak percaya benda2 mengarut.. Padahal tok bomoh tu yang masukkan jarum tu dalam telur.. Terima kasih atas perkongsian ni.. =)

26 Disember 2012 7:01 PTG

@Misz Mieza really?? terima kasih untuk info ni Mieza :)

26 Disember 2012 7:04 PTG

busuk tak klu simpan lama2?

26 Disember 2012 7:05 PTG

dah buat eksperimen ni , telur tu jadi cam kenyal :)

26 Disember 2012 7:09 PTG

wahh , baru tahu. =)

26 Disember 2012 7:09 PTG

@NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI :) kenyal dan serupa seperti dalam gambar tak?

26 Disember 2012 7:10 PTG

betul ke ni. wah kagumnye...

26 Disember 2012 7:16 PTG

@Cik Amal tak busuk sebab cuka ada tahap keasidan yang tinggi untuk menghilangkan bau busuk. :)

26 Disember 2012 7:17 PTG

@wana wazm aha!

26 Disember 2012 7:17 PTG

@Ibu Lala cubalah dulu.. harap berjaya. :)

26 Disember 2012 7:55 PTG

Dah pernah buat dah dulu. Best-best.

26 Disember 2012 8:20 PTG

teruja fiza tengok gambar gambar tu. tekstur dia cantik, nampak macam bulan bila letak bawah lampu :)

26 Disember 2012 8:26 PTG

macam bola dalam bola tikam :D

26 Disember 2012 8:29 PTG

haha, penah buat dah sekali. busuk bau dia.

26 Disember 2012 8:34 PTG

kreatif....

26 Disember 2012 8:36 PTG

uish..mcm best je..=D

26 Disember 2012 8:42 PTG

@Nurul Atiqah buat berapa bijik? menjadi eyh? bestlah..

26 Disember 2012 8:43 PTG

@Fiza Suhaimi sohih2.. bagai bulan purnama. letak bawah lampu bilik lagi cantik.

26 Disember 2012 8:43 PTG

@Amir Khalis eheh! betullah.. selalu main tikam2 kan.. :)

26 Disember 2012 8:44 PTG

@Watercoloursiyes? busuk? guna cuka ape tu. :D

26 Disember 2012 8:44 PTG

@Ayuni kena cuba.ayuni buat jadi tak?

26 Disember 2012 8:44 PTG

@fatin amalina husna kalau ada masa cuba ni.

26 Disember 2012 10:07 PTG

yg dlm gmbr ni guna telur mentah ke telur rebus?

26 Disember 2012 10:33 PTG

pernah tengok kt petrosains dulu

26 Disember 2012 10:50 PTG

wah..saya baru tau ni..boleh try ni..hehehehe

26 Disember 2012 11:05 PTG

wow.. cantik. kalau pecah habis lah kena cuci

27 Disember 2012 8:20 PG

wah....baru tau =)

1 Januari 2013 2:12 PG

Wah Kreatifnya..cam best plak eksperimen ni..

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.