UPDATED [GAMBAR]:Punca Sebenar Jambatan Sebelum Tol Putrajaya Runtuh.


.
Satu jejambat di kawasan dekat Taman Sains Selangor, Cyberjaya runtuh dalam satu kejadian petang ini.
Beberapa gambar yang menunjukkan jejambat yang runtuh merentasi satu jalan yang sedang dibina hari ini dikesan tersebar di laman Facebook dan Twitter.

Tulisan di Twitter menyebut, tiada individu yang cedera akibat kejadian tersebut memandangkan jalan itu ditutup kepada pengguna.

Balai polis Cyberjaya ketika dihubungi mengesahkan kejadian runtuhan jejambat tersebut, namun pegawai berkenaan berkata kawasan berkenaan berada bawah bidang kuasa balai polis Putra Perdana, yang tidak dapat dihubungi.

Seorang pegawai polis di ibu pejabat daerah Sepang memberitahu Malaysiakini, mereka tidak mempunyai maklumat buat masa ini.

"Pegawai kami sudah berada di sana namun kami masih belum mendapat sebarang maklumat," katanya


"Jambatan Runtuh" Sebelum Ke Tol Putrajaya... Tak Tahulah Diruntuhkan Ataupun Runtuh Dengan Sendirinya Kerana Dikhabarkan Struktur Tanah Disitu Memang Kurang Sesuai (Mendap)... Apapun Kita Tunggu Cerita Sebenarnya....



Sempat lagi buat TROLL

Sila guna laluan alternatif lain seperti keluar melalui persimpangan Saujana Putra sebelum memasuki Lebuhraya Lembah Kelang Selatan, SKVE untuk ke Putrajaya/Cyberjaya.

Anda boleh juga merujuk peta oleh PLUS yang digunapakai ketika kerja-kerja pembinaan jambatan Putrajaya Link dilakukan



sumber

Buat sahabat-sahabat yang menghala ke Putrajaya atau melalui Putrajaya, harap berhati-hati.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


8 comments

28 Februari 2013 7:00 PTG

hari2 lalu jalan ni..mmg dah 2 3 bulan tutup..nasib baik mmg ttp..kalo x....naye kt org yg xbersalah..

28 Februari 2013 7:29 PTG

moga xde kecelakaan yg babit kan nyawa

28 Februari 2013 7:32 PTG

rasenya memang betul sebab ade nampak ultraman lawan raksasa dekat situ. hehe.. :-p

28 Februari 2013 8:38 PTG

perghh...acane la bulih runtuh...

Tanpa Nama
28 Februari 2013 8:58 PTG

KUN FA YA KUN

28 Februari 2013 9:47 PTG

ohhh..... sebab tu ke...wakakaka.... opsss....

1 Mac 2013 11:02 PG

mungkin ada kesilapan dr mana2 pihak, tp bila dh berlaku mcm ni.. itu semua kuasa Allah.

Tanpa Nama
3 Mac 2013 1:44 PTG

Alhamdulilah dah kesan awal, so dah ditutup utk semua laluan.....Kami bersyukor Ya Allah tiada kecederaan atau nyawa yg hilang.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.