Kosmo di dakwa sebarkan berita palsu dan aibkan arwah.


Tadi pagi saya ada post tentang ini MINTA TOLONG REPORT FACEBOOK ARWAH.
 ada seorang blogger memberi komen yang menyatakan bahawa cerita ini hanya fitnah dan tidak betul tentang kematian arwah yang disiarkan di suratkhabar.

saya mula tertanya-tanya dan buat susulan tentang ini..

Dalam masa saya tengah blogwalking dan jumpa artikel ni di http://milosuam.blogspot.com/

saya share di sini.

Bagaimanapun seorang sahabat baik arwah gadis tersebut meluahkan rasa kecewa beliau terhadap laporan Kosmo itu yang didakwa sebagai satu fitnah dan cuba mengaibkan arwah sahabatnya itu.

Beliau meluahkan perkara itu di halaman twitter miliknya dan turut menyifatkan dua wartawan yang melaporkan berita itu, NASRUL FAIZ ABU AZAL dan KHAIRIYAH HANAFI sebagai tidak guna.

Gara-gara berita yang disiarkan Kosmo yang juga merupakan anak syarikat Utusan Malaysia, arwah menjadi bahan kutukan dan umpatan orang ramai yang percaya dengan berita tersebut.




Sumber yang ReJaM© terima memaklumkan sebenarnya wartawan daripada Kosmo ini tidak dapat masuk ke rumah didiami arwah untuk menemuramah keluarganya. Namun mereka membuat kesimpulan sendiri tentang kematian Siti Khadijah Binti Muhammad.

sumber


p/s-Kosmo  anak syarikat Utusan Malaysia? baru tahu.. 


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


8 comments

25 November 2012 6:26 PTG

yg jatuh bagunan tu erk ???

25 November 2012 6:36 PTG

hisss.. fitnah tu.. teruk2

25 November 2012 6:36 PTG

kalau media buat fitnah macam ni.. memang orang pandang serong terhadap arwah.

25 November 2012 7:34 PTG

sepatutnya tak boleh macam ni.... wartawan tu tak boleh fikir ke keburukan yang akan jadi bila melaporkan cerita palsu??

25 November 2012 7:52 PTG

Hurm.. Ada bce kt onscne.my paper kosmo mmg slalu putar belit cite

25 November 2012 9:12 PTG

Pastinya ada sumber yang mereka rujuk. Kita yang mengatakan itu berita palsu pun belum tentu betul. kosmo itu portal atau suratkhabar rasmi bertulis. kalu rasakan salah laporan saman. apa pun kita juga perlu lebih merujuk sumber yang kita perolehi. harap maklum

25 November 2012 9:48 PTG

Akak x tau pasal cerita ni...Jap gi nk google keseluruhan cerita la..skang ni x paham lg la Lynn..

25 November 2012 11:24 PTG

Siapa arwah tu ? fie tak tahu. Nak kena check nie.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.