"weh patut umo ko cam ni dah ade bopren" ..patut ke?




.. pejam celik pejam celik.. mmg cepat masa berlalu.. yerlah dah dua puluh dua tahun hidup didunia ni.. alhamdulillah.. teringat semalam borak dengan sorang member baik.. die cakap "weh patut umo ko cam ni dah ade bopren" hoh.. pandai2 jek buat fakta.. ana cakap "abeh ko tu?" die jawab balek "aku lelaki lainla.. " pastuh gelak besar.. cam nak luku jek pale lutut die.. bukan main dengan motto die 'no heart no feeling' ana tak sure sape yang tubuhkan kelab tu dulu.. hehe.. lately selalu sangat penyakit megren ana datang.. sejak duduk hostel nih.. ana tatau plak cuaca yang salah atau ana ni banyak sgt mende pikir.. sblm tido pun pikir lagi.. time mandi makan solat cuci kain bace buku pun dok pikir lagi.. bile nak abeh  pikir ni? huh? ape yang ana  pikir  sgt nih? iksh.. takleh jadi gini.. balek umah ni kene muhasabah diri dan cek balek ape mende yg banyak sgt lam pale otak ni.. yang tak penting delete jek.. pehtu empty recycle bin.. banyak memory leh pakai untuk mende2 yang sepatutnya dan space hardisk lam pale otak ni pun nak kene pomet balek.. system dah ok cume perlu upgrade sket lg.. nak install time management dan reminder.. hohoh.. tukar jadik programmer plak ana nih.. teringat nasihat seorang kawan.. 'jangan samakan diri dengan computer' huhu.. computer takdek perasaan.. kalau hardisk crash takleh nak selamatkan dah.. memory computer boleh ditambah.. memory kepala ni kene jaga.. boleh hilang tapi takleh bertambah..


.. sms die ana tak jawab.. pertanyaan die pun ana tak jawab.. ana sedar tak seme apa yang kite nak kite dpt.. nak tunaikan harapan org bukannya senang.. nak letakkan harapan kat org pun pk due kali..  pikir lagi.. hidup mesti berpikir .. tak  pikir .. takleh main hentam keromo je.. terlalu pk sgt pun kdg2 bukan leh sampai konklusinya.. huh.. apa ana merepek ni? lately mmg asyik sensitip je.. asyik emosi terganggu dan jiwa kacau.. .. hopefully lepas ni. takde unsur2 emosi dalam catatan ana akan datang.. cuma catatan positif mengenai hidup yang masih panjang.. insyaAllah kalau umur panjang dan dimurahkan rezeki..

jemput makan.. eheh tetibe!

*maaf atas penggunaan tatabahasa ana... okebai



Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


14 comments

9 Julai 2012 9:39 PTG

insyallah... allah dah tentukan yang terbaik untuk setiap hambanya. pasti akan ada yang sudah ditakdir kan buat awak :)

9 Julai 2012 9:42 PTG

kdg2 bila kita fikir yg negatif, lahirlah negatif tu.. tp kalau terlalu fikir positif sgt, bila kuar output nya negatif frust jgk kan sometimes.. (eh, apa aku merepek meraban ni ye?)

9 Julai 2012 9:46 PTG

@Sheila Eiman insya allah khair ukhty.. :)

9 Julai 2012 9:47 PTG

@babycomel eheh comelnya komen dia.. ;)

9 Julai 2012 10:21 PTG

eh !! sama situasi kita nie.. kwn2 nasiht suruh cari boipren and jangan terlalu memilih..
tapi kita nie taklah terlalu memilih pun, cuma setakat nie tak ada yg berkenan, hehe..

lately nie pun asyik byk pikir, entah apa yg di pikir, smpai magrain myerang, uh !!entahla..

9 Julai 2012 10:30 PTG

eh , ulya cri cbox tak jmpa pun ???
sini pun jadilah ^^

hehe , biarlah segala2nya diatur oleh Dia :)

9 Julai 2012 10:33 PTG

:)

9 Julai 2012 10:45 PTG

Dia ada percaturan yg lebih baik dear :)

9 Julai 2012 11:07 PTG

sama la..lately ni pon sy asek emotional x memasal..
hurm diorg ni kadang cakap men sukati je..ingat senang ke nak berbuaya pren bagai... nak cari yg betul2 ikhlas nikah ngan kita bukan senang...huhu semoga kita semua dipertemukan dengan zauj yg soleh..aaminn..

10 Julai 2012 12:06 PG

@afiqah ashiyaberbuaya preng! takmo2... :P

10 Julai 2012 10:14 PG

Apa ada pada umu0q? Kena pelannpelan sorting, takut tekapel ngan boiye~pren ploP

10 Julai 2012 12:15 PTG

insyaAllah org baik utk org baik..:) singgah sni..

10 Julai 2012 12:29 PTG

@لين Si Pipi Merah aah takmo3 :p

10 Julai 2012 1:17 PTG

salam ziarah =D
ujian yang Allah beri mematangkan diri kita kan??
baru masyuk kan hidup ni...ada macam-macam rasa..hehe~
moh kita sebarkan bahagia ^___^

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.