di mata kita, nothing wrong, tapi di mata orang lain?




Profile picture


Kadang-kadang,
kita tak sedar, ada kesilapan dan khilaf
yang kita lakukan.

di mata kita, nothing wrong,
tapi di mata orang lain?
its absolutely wrong.

di mata Allah?

Astaghfirullahalazhim,
Perbanyakkan istighfar
 menjelang bulan Ramadhan yang mulia.

Sesungguhnya Allah Maha Menerima Taubat,
Jangan pernah jemu untuk meminta keampunan.

(-_-)

Dalam usaha dakwah Rasulullah
Baginda tak pernah putus asa.
walau macam ujian yang Allah timpakan,
walau pelbagai kesusahan yang dialui..
dihina, di caci, di ejek

tapi kita?
ada kelemahan sikit,diuji dengan kegagalan sikit,
dah mula nak berundur.
dah mula rasa tak layak.
dah rasa penat..

Ya Allah, kuatnya syaitan mencucuk racun-racun pada hati manusia.
supaya berhenti jadi khalifah di muka bumi...

Ya Allah, bagi kekuatan, kepada hamba2Mu, untuk terus
menyebarkan berita gembira kepada umat manusia.
menyebarkan bahagia...

*Alhamdulillah, First time, a lot of thing we still need to learn, may Allah give us the strength to be ansarullah-
let's to the best, for the love of Allah.

please always remind me sahabat =="


kalau kite SAYANG kat Allah, Allah akanSAYANG kat kita jugak' then Allah akan hantar orang2 yg Dia SAYANG utk SAYANG kat kite balik, pastu, Allah titipkan rasa SAYANG utk kite SAYANG orang yg Allah SAYANG tu, so, tak rugi kalau kite SAYANG Allah..!

Si Pipi Merah
4.05 AM
-Alexandria-


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


9 comments

8 Julai 2012 6:21 PG

dan kte pun kte kne trime dgn trbuka kalau org tegur.. klau x trime payah..

8 Julai 2012 6:23 PG

Selagi hidup selagi tu tak putus ilmu utk dicari..

8 Julai 2012 6:24 PG

tersentuh.awalpagi ukhti update blog.:-)

8 Julai 2012 7:52 PG

terimalah secara baik bila ada org menegur kita.. bila org tegur maksudnya mereka itu sayangkan kita-tak mau kita terus tersesat jalan..
TQ sebab saling ingat mengingati ;)

8 Julai 2012 2:37 PTG

sebab tue kita sayang awak :)

8 Julai 2012 4:14 PTG

I love Allah....

8 Julai 2012 9:33 PTG

apa yg penting di mata Allah..biarkan apa org nak kata as long as kita tak buat salah.

9 Julai 2012 2:18 PTG

Saya sayang Allah :)

9 Julai 2012 9:42 PTG

moga kita tetap di jalan Nya :) amin ..

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.