Book Tempat kat syurga?



Bismillah...

fikir-fikir kalau nak balik mesir,1st of all.memang kena book tiket. Boleh jadi mahal,boleh jadi murah...ikut musim dia..
JD 500-600 tu biasa lah..

Pagi ni...bace Al Quran,rupanya boleh juga nak book tempat kat syurga.

Dalam surah Al Furqon (63-76)

*p/s:ambik quran kat tepi bukak lah kejap..free pahala dapat.fuyyo!

Allah kata..hamba Ar Rahman,yang Allah redha..ciri2nya

#jln dmuka bumi dgn sopan
#org kte jahat,blas dgn kbaikan
#tekun ibadah d mlm hari dgn sujud n bdiri
#doa jauh dr api neraka(ayat 65,66)hafal3,pendek je ^^
#sederhana dlm berblanja. tak bakhil tak boros.
#tak sembah selain Allah
#tak bunuh org,tak zina
#taubat,beriman n amal soleh
#tak pergi tmpat y dlarang
#diberi peringatan, tak pekakkan telinga
#jumpe pkr sia2,jauhi
#doa keluarga bertaqwa (ayat 74) hafal3.doa ni best ^^

Balasannya:boleh lah book tempat kat syurga ;) hak milik kekal pulak tu
Wah,seronokkan. Tapi tak mudah, kena mujahadah lah sahabat..wahai sahabat..

Dengan rahmat Allah,ganjaran syurga tu,mudah je Allah nak bagi.

Doa,mintak jalan dan kekuatan dari Allah.

Ok,jom pakat book ramai2,nak-nak bulan ramadhan yang dah hampir ni. Tapi jangan tunggu bulan puasa baru nak start,takut3 tak sempat nak bertemu denganNYA.

♥moga Allah redha :D




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


10 comments

12 Julai 2012 1:14 PG

Suka akak baca entry ni... Tq Lynn sebab slalu bagi peringatan mcm ni...

12 Julai 2012 1:26 PG

best2 entry ni :)

ulya sukaaa >.<

12 Julai 2012 2:20 PG

شكرا جزيلا على نصيحتكٍ

^_^

12 Julai 2012 2:46 PG

شكرا جزيلا على نصيحتكٍ

^_^

12 Julai 2012 8:18 PG

terima kasih, bagi peringatn ni :)

tersangat bermakna buat diri ini...

12 Julai 2012 9:30 PG

menarik tajuk lin. hehe...thanks selalu mengingati kita.

akak ada tag lin dalam contest. dah lama join, tapi asik lupa nak bgtau akak tag lin.

http://lilyerliyani.blogspot.com/2012/06/sayakah-follower-bertuah-itu.html

12 Julai 2012 4:43 PTG

wahh . baguss lha entry akak :) saie suke . dpt mgigtkn org skliling ;)

12 Julai 2012 5:31 PTG

ayu ada wat segmen jemputlah join ;-)

http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/segmen-ayu-saya-blogger-dari.html

12 Julai 2012 7:58 PTG

info yang bermanfaat..
menyedarkan daripada kealpaan.

12 Julai 2012 8:26 PTG

makin lama, makin ramai yang ternanti nanti kan kedatangan ramadhan kali ini..

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.