Mari menghasut. Marilah, supaya tragedi 13 May berulang kembali.


Orang Melayu memang suka buli bangsa lain kerana mereka sombong bahawa Tanah Melayu ini mak bapa mereka yang punya. Kalau boleh, mereka mahu bunuh bangsa-bangsa lain di Malaysia. Mari menghasut. Marilah, supaya tragedi 13 May berulang kembali.

baca sini Police murdered security guard

ini Penjelasan dari Polis Diraja Malaysia.




Enough of this police brutality.(Sigh)... Still Malays are dreaming that their race is the only ethnic in Malaysia. This denial not only makes them unaware of the pluralistic society but also causes them to reject harmony and peaceful engagement between the societies.

In the end, people will always said, 'kalau you tak suka, balik lah ke India atau China atau pergi ke negara lain.'

Very racist indeed! And the sad thing is that this insular agenda has an Islamic flavour to it now.

Selamanya manusia tidak boleh jadi neutral kerana disaat penindasan dan kezaliman berlaku, menjadi neutal adalah munafiq. I am sorry to say this. Why do we bother so much about apartheid and quote our country is much better whereas the racial tension is apparent? 

Yes, we are slightly better than Abu Jahal and Abu Lahab.




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


10 comments

25 Januari 2013 2:13 PTG

This issue kakak believe will be prolong Lin. Furthermore GE near to the corner already. We wait an see how TV/media try to hide the truth...

25 Januari 2013 2:25 PTG

@Kakzakieyup. i hope.I am not why people (Malays to be specific) are so paranoid of equality among the races. 'if we fulfill the (basic) needs of mankind fairly, there should be enough resource to sustain mankind.' Why? Because Lord surely sustains us. Do Malays lack of faith in their our, exclusive (as they claimed) religion? This mentality is troublesome.

25 Januari 2013 3:03 PTG

dasyat ni.. Takut sangat peristiwa 13 Mei berulang.. Dah la, kita ni negara berbilang bangsa, pernah tanya seorang pelancong asing, dia suka datang ke Malaysia sebab kita ni aman, takde gaduh-gaduh.. hurmm

25 Januari 2013 3:13 PTG

@Irwan Alessamarilah menjadi baik dan bijak.jangan asyik sibuk memburu dunia. fikir untuk ummah sama. :)
Alhamdulillah. proud to be Malaysian.

25 Januari 2013 3:43 PTG

yeay!! mari menghasut ramai2.. huhu~

25 Januari 2013 3:52 PTG

keadaan Malaysia skrg sgt teruk...hasutan berleluasa...

25 Januari 2013 4:12 PTG

A seriousvthought indeed.... Tak nak lah Malaysia ni jadi cam tempat lain, perang2 gitu... Kan best hidup dalam suasana aman, inikan bumi Allah, kita tak kekal kat sini pun.... So sapa nak tinggal di Malaysia, tinggallah dengan aman, sapa rajin dia kaya, yang tak rajin camnr nak jadi kaya....

25 Januari 2013 5:10 PTG

@myfreeminded :) saya nak duk malaysia sampai bila2.

26 Januari 2013 12:57 PG

tukang hasut ada merata2 kn...

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.