La takhof wa la tahzan…


ngengade posing!

Bismillahirrahmnirrahim…


Maafkan daku andai ku punya kesilapan…
Kesalahan yang sepertinya tidak termaafkan…
Namun itu saja pintaku…
Agar diredhai Ilahi setiap langkah perjuanganku…

Kalian, maafkanlah diri ini…

[kepuitisan ini adalah tidak normal namun punyai sebab tersendiri]


Seandainya…
(Untuk diri sendiri)

Andai hidupmu saat ini..
Tak seindah pelangi yang selalu ingin kau lakarkan…
Tak seindah beintang yang selalu ingin kau simpan…
Kerana ketahuilah…
Percaturan Allah paling sempurna…
Kerana Dia Maha Mengetahui apa yang tidak kau ketahui…
La takhof wa la tahzan…
innaLLAHa ma’ana…
.............

cuba la antum antunna rasa...
kita rasa kita buat salah pada sesorang....
asalnya perkara itu tak menjadi kesalahan...
niatnya baik....
untuk menegur...
tapi....
salah...
susah untuk ana katakan.. gambarkan bagaimana...
cumanya, bayangkanlah.... kita buat salah pada seseorang...
seseorang yang jauh tapi sebenarnye dekat....
kita sudah pun mengungkap pohon kemaafan padanya..
namun....
dirinya jua tingkah lakunya menggambarkan seolah2
dia itu membenci kita.... mcm tak pernah kenal..
dan macam halimunan... mcm dengki sgt kat kita....

sedeyhnye..............................................................................

ada seseorang tu cakap kat ana...
"jgn terlalu mempercayai seseorang atau tindakannya"
TAPI...
kenapa.....
takkan lah kalau camtuh lam wadhih lagi...
terang2an org tu mcm tak maafkan ana...

harap sangat insan tu sudi maafkan ana...

susahnye...~ 

[Oh ye, jangan lupa prepare untuk tasmi' Isnin ni.. ana tahu ada kawan ana yang berkenaan membaca ini... Kawan ana kan pelajar tahfiz.. Usah berselindung... Macam la ana tak tahu hang baca blog ni~ Mutaasif jiddan, ana saja nak bergurau.. Huhu...]


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


3 comments

1 Julai 2012 1:12 PTG

kalau missha, bila jadi mcm mana , memg rasa sedih sangt . btw.. semoga semuanya baik2 je :)

1 Julai 2012 1:29 PTG

manusia pelbagai ragam..

24 Jun 2013 10:06 PG

salam...akak nak coding utk tak boleh copy right click boleh tak..?

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.