7 weird things about me


weird ke? macam alien? maybe la..

- boleh memasak sambil Fbing..


bilek ana dan dapo dekat dan bertentangan.. sedar tak sedar dah 2 menu siap, tapi selalunyer masak bile tak melibatkan ayam or ikan or udang.. satgi bau pasar borong lak kebod lappy ana ni.. hangus? ermm adela sekali.. hehe tp masih boleh di makan.. DON'T TRY THIS AT HOME!

- baca dr belakang ke depan

baca majalah ana akan belek bahagian belakang dulu, nape tah tak taula.. kalau cetadi tak pulak..huhuhu..selalunyer melibatkan buku yang nipis, tapi kadang-kadang novel pun ana bace ending dulu.. tak kisah spoil.. sebab ana rase kite akan lebih excited nak tau kenapa mende tu boleh terjadi so kite akan bace sampai abis..pelik ngat aihh!!

- cakap lelaju

yeke ana cakap laju? maybe excited bercerita or ana nervous.. hiks3. selalunyer face to face kot..dalam tepon lain lak... slow and setedi kemain..just kekadang je cakap lelaju mungkin sebab ana nak keep it straight to the point sebab bil berjalan tahu....

- mukaku merah

ana sensitip dengan suhu panas dan sejuk, mase duduk hostel dulu hari-hari orang akan tanyer 'weh apsal muke hang merah?' secara saintifiknyer ana pun takleh jelaskan cemane boleh jadi gitu, mungkin sebab banyak kapilari darah dibahagian muka.. ataupun ana sangat pemalu orangnyer sampai muke pun merah.. tapi skg ni dah takde orang tanyer sebab dah tak merah dah kecuali ana sgt marah or malu ta ketahuan.... hiks


- ulang lagu sama sampai muntah

melaghakan diri bila ada satu lagu yang ana suka sangat ana boleh ulang lagu tu seharian, seminggu sampai ana jemu dan muntah bile dengar balek.. oppss! sorry *

- kadang-kadang heartless

k fain...ana jarang excited or melompat kegembiraan bila ade orang cube nak suprisekan.. so don't try la..

- tak pernah ingat besday

anak sapa lah nie..weird ke? ana rase weird sebab orang lain berie ingat besday kengkawan,ana nak bagi adiah? woo tak gigih sangatla.. maybe ana bagi time dah belated or dah dekat tarikh besday orang tu the nexy year.. ..



just nak tahu ada tak lagi spesis yang sebijik macam ana nie.. 


nota cinta :

Kita dikurniakan KESEDARAN dan KEINSAFAN juga kerana, ALLAH SAYANG PADA KITA..... :♥ Kita BERJAUHAN untuk mencapai REDHA-NYA juga, DIA yang RANCANG...
:♥ Kita BERDOA untuk KEBAHAGIAAN masing2 juga, ALLAH yang DETIKKAN dalam hati kita....



ALLAH yang akan tentukan...
jadi, usah risau..

okebai...
simple yet meaningful


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


8 comments

15 April 2012 10:00 PG

hehek . kite pnh jumpe yang sejenis macam akk .sebab tak ingt besday .muwehehee~

15 April 2012 10:06 PG

^_^

Tanpa Nama
15 April 2012 11:52 PG

hehe. ana excited ada orang macam ana...tapi hanya majalah nipis yang banyak kolum dan
tajuk2 kecil.ku akan selak dari belakang. Sampaikan kawanku kata "ku baru beri majalah
tu pada kamu, sudah habis baca?". Jawabku " ku mulai dari belakang..".
bukan kegemaranku, tapi mungkin kebiasaan..
tentang lagu pun begitu. akan ku ulang hingga 2@3 minggu (berapa belas kali
sehari). Contoh Lagu "salam alayka-
maher zain". mendengar lagu ini, ku dapat rasa indahnya masa penghijrahan Nabiku. Bagai
ku berada di pintu masuk madinah bersama orang ramai bersorak gembira memerhati dari
kejauhan Nabiku dan insan kesayanganku Saidina Abu Bakar berjalan di bawah redup awan
yang memayung..memasuki tanah madinah...selamat datang Wahai nabiku..(anganku hehe..)

15 April 2012 1:59 PTG

budak marikh,

sbnrnye, point 5 ngn 7 tu normal je.

hujahnye?

sbb aku pn camtu..hoho horlick :p

15 April 2012 5:30 PTG

owh same ! part membace :)

15 April 2012 6:26 PTG

tanpa nama... serupa tapi tak sama..Maka apabila manusia disentuh oleh sesuatu bahaya, ia segera berdoa kepada Kami kemudian apabila Kami memberikannya sesuatu nikmat (sebagai kurnia) dari Kami, berkatalah ia (dengan sombongnya): "Aku diberikan nikmat ini hanyalah disebabkan pengetahuan dan kepandaian yang ada padaku". (Tidaklah benar apa yang dikatakannya itu), bahkan pemberian nikmat yang tersebut adalah ujian (adakah ia bersyukur atau sebaliknya), akan tetapi kebanyakan mereka tidak mengetahui (hakikat itu). ^_^

15 April 2012 6:28 PTG

en shafiq.. saya budak pluto.. jauh sikit je dr marikh..berjiran lah gak... al..al..al..

keli menari.. k deal..kite same..^_^

Tanpa Nama
15 April 2012 9:26 PTG

:), benar,. astagfirullah...terima kasih

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.