Cari Jodoh: Langkah 1,2,3...




- 4 perkara ditetapkan di alam rahim ; rezeki,ajal,maut  dan jodoh
- camna nak berhadapan dengan 4 ni?

1) perlu dicari (wajib usaha)
2) wajib tawakal
- prinsip rezeki ialah ia dtg selaras dgn tanggungjawab yg kita perlu laksanakan
-letak Islam sebagai misi utama,baru Allah datangkan jodoh untuk melengkapkan jodoh kita..

kaedah dapat jodoh:
1) jadi baik
2) ikut org baik
3) ikut cara baik iaitu akidah,syariat & akhlak

cara mendekati jodoh:
1) guna org tengah
2) guna ibubapa
3) diri sendiri ^_^

rezeki yg dicari baik,rezeki yg ditemui lebih baik =)

yg menjadi hak kita tetap akan datang samada cepat atau lambat..



salam maghrib.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


5 comments

13 April 2013 10:18 PTG

cik lynn biler nak kawin huhu. btw yang perspektif jodoh yang last tu macam konfius sikit, dia cakap yg salah "I tidak akan usik U sebelum kita nikah", bukan ke betul mcm tu?

14 April 2013 1:59 PG

kalau boleh sy lebih suka dpt jodoh dr pilihan sendiri...

14 April 2013 9:05 PG

@Prince of Noobsyaitan ada di mana2.cuba baca yang bahagian betul tu.kita kan manusia bukannya maksum. :)

14 April 2013 9:06 PG

@rozssainsya allah.. :) kita hanya merancang,redha dgn ketentuanNYA.

14 April 2013 9:10 PG

@Prince of Noobdah dua kali noob tanya soklan yg sama.bila nak kawin?:) encik noob ni bila pulak nak kawin.. nak buat kejutan yg sama mcm bro taufiik? btw pergi tak walimah dia? saya lagi setahun tunggu sampai grad insyaallah..

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.