Rupa-rupanya artis korea cantik sebab pembedahan




pagi ni..

belek-belek dan baca suratkhabarkhabar lama,rupa2nya artis korea cantik sebab pembedahan

bagi mereka wajah mereka tak cantik dan tak leh bawak ke pentas industri.

dan remaja seusia 14 tahun pun dah buat pembedahan sempena hari lahir dan raikan kejayaan masuk Universiti sebab terikut2 dgn artis korea.


maknenya,kalau kita tergila2kan mereka,mcm kita tergila2kan plastic.
ye ke?

Jom sama2 kita tukar idola or org yang kita kagumi,yang kita selalu ambil tahu kepada orang yang dari dulu ambil tahu pasal kita,sampai saat mati pun sebut kita...

siapa?
RASULULLAH SAW
صلى لله على محمر
Ya Allah,jadikan hati kami hati yang mencintaiMu dan RasulMu... -,-

Erti Hidup Pada Memberi



Berbuat baiklah selagi mampu,
kerana Allah pasti akan membalas setiap kebaikan


Salam Ramadhan,
Selamat Memburu Lailatul Qadr
tapi jangan pula lupa beribadah di waktu siang ^^

P/s: lepas sahur jangan duduk atas katil, takut2 terlepas Subuh...


ila liqa..

note- asif /asiifah jiddan buat peminat korea.. Lynn sekadar berkongsi.. tahu ramai peminat korean nie.. maaf ye..




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


9 comments

12 Ogos 2012 12:01 PTG

bagi saya lah kan, kt korea tu pembedahan plastik sudah menjadi kebiasaan diorang ..

12 Ogos 2012 12:26 PTG

haah... dorang wat pembedahan plastik... mmg x bape minat ngan korea ni.. ^_^ idola tetap nabi muhammad saw

12 Ogos 2012 4:10 PTG

Dengar2nya perempuan2 belah korea selatan ni memang giler surgery.. Tak heranla semua lawa2 jer..

12 Ogos 2012 4:52 PTG

@Misz Mieza

ala.. bdk2 sekola rendah/menengah kt sana hampir kesemuanye bwat pembedahan plastik..

12 Ogos 2012 5:43 PTG

dah memang kebiasaan kat sana. there
s no such as thing called weird. hehe

12 Ogos 2012 5:44 PTG

ohho. benda tu dah terbiasa kt sana.
cam dah jadi budaya. patut muke same je kn? hehe

12 Ogos 2012 6:06 PTG

memang budaya & adat mereka. kiranya, wajiblah! ,,Rasulullah S.A.W sudah tentu sentiasa berada di tempat teratas. Mereka ini just suka-suka saja. Adat, budaya, agama, cara hidup mereka janganlah kita ikut pula. By the way, the truth is Farahin always wish mereka one day akan jadi sebahagian dari saudara kita. Means, masuk Islam. Insyaallah...Plus, di Korea pun sudah ramai penganut Islam di sana. Sekolah agama pun ada. So, kiranya harapan untuk Islam berkembang lebih luas di sana agak cerah. Insyaallah... :)

12 Disember 2012 9:34 PTG

nice post suka dgn crita tu.

17 Februari 2013 9:21 PG

lawatan di pg minggu

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.