Koleksi Kata-Kata Hikmah Motivasi ISLAM Part 5




"Nabi bersusah payah turun naik turun naik jumpa Allah supaya kurangkn solat 50 waktu kepada 5 waktu tu pon manusia tak boleh nak buat."

"Jangan pernah tinggalkan solat, kerana ada jutaan manusia di dalam kubur yang ingin kembali dihidupkan hanya untuk bersujud kepada Allah."

"Bila Hati Kita Berkehendak Kepada Sesuatu Kebaikan..Pasti ALLAH Bukakan Jalan"

"Wanita yang sosial jadi rebutan untuk dipermainkan. Tetapi, wanita yang solehah jadi rebutan untuk diperisterikan"


Jangan hanya sujud ke 'sejadah' saat susah. Jangan hanya kenal 'telekung' saat sesak. Jangan pandang 'qiblat' saat payah. Ingat Allah selalu :)

Cinta Allah adalah cinta yang paling MAHAL. Cinta selain Allah adalah cinta MURAHAN


"Berusahalah dengan ikhlas tanpa memikirkan balasan semata-mata, kerana semakin tinggi keikhlasan di dalam diri, semakin tinggilah balasan baik yang akan diperolehi dalam keadaan sedar atau tidak"


"Orang yang terlalu cepat berputus asa adalah orang yang putus harapan seumpama dia telah menyediakan dirinya untuk mati sebelum mati"

"Kesusahan tidak semuanya seksaan dan yang paling pahit itu bukan semuanya racun. Tetapi adakalanya lebih berguna daripada kesenangan yang terus-menerus"


Photo: ^_^



"Jangan lihat apa yang telah kamu usahakan, tetapi lihatlah apa yang belum kamu selesaikan"


"Orang yang sebenarnya berani ialah mereka yang tak lekas patah hati, tetapi bertahan dengan menghadapi setiap dugaan dan cabaran"


"Dan tuntutlah dengan harta kekayaan yang telah dikurniakan Allah kepadamu akan pahala dan kebahagiaan hari akhirat dan janganlah engkau melupakan bahagianmu dari dunia dan berbuat baiklah sebagaimana Allah berbuat baik kepadamu dan janganlah engkau melakukan kerosakan di muka bumi sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang berbuat kerosakan." (QS Al-Qasas: 77)


"Hidup memerlukan pengorbanan, pengorbanan memerlukan perjuangan, perjuangan memerlukan ketabahan, ketabahan memerlukan keyakinan, keyakinan pula menentukan kejayaan, kejayaan pula akan menentukan kebahagiaan."





notakaki-  penulisan pun boleh jadi pintu anak panah-panah syaitan
semoga Allah lindungi saya dan kalian, wahai remaja-remaja muslim yang brusaha menjadi yang terbaik dalam nilaian Allah.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


15 comments

31 Januari 2013 12:49 PG

nice!!!! pg esk nak share jugak, bleh kan? :)

31 Januari 2013 12:58 PG

@Paly
Tafadhal2 :)

31 Januari 2013 1:17 PG

salam....
maaf mencoretkan kata tata di awal pagi....disini

Begitu indah dan sukar untuk di komen ...minta izin untuk saya copy dan masukkan pada blog saya...
maaf saya minta izin terlebih dahulu...belum ambil lagi ni...

31 Januari 2013 4:28 PG

Alhamdulillah.. Gbm suke bce kate2 hikmah sebegini. Boleh dijadikan pembangkit smgat utk jd yg lbh baek. :-)

31 Januari 2013 7:05 PG

iqa copy sikit taw ayat2 tu,, ^^

31 Januari 2013 7:45 PG

nice... jom sertai GA ibu amirul di http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2013/01/1st-giveaway-ibu-amirul.html

31 Januari 2013 8:46 PG

@TiranaAduka salam sejahtera TA. silakan share apa saje dalam blog ni. :) tiada milik hakcipta.

31 Januari 2013 8:47 PG

@Iqa Syafiqa boleh sayang :)

31 Januari 2013 8:57 PG

sis..bagus untuk kembalikan semangat untuk hari ni bg menampung kelesuan hari-hari yang lepas :)

31 Januari 2013 9:35 PG

@TheSeventh MuhammadSesungguhnya musuh terberat itu adalah diri kita sendiri. thoyyib akhii. keep hamasah!

31 Januari 2013 9:36 PG

@Gadis Berkaca Mata ^_^ keep hamasah ukhty!

24 Mei 2013 8:43 PTG

Shere dlm fb...tq

24 Mei 2013 8:44 PTG

Lalu cikit...mau shere dlm fb...t kacih....

Tanpa Nama
13 Julai 2013 4:32 PTG

assalamualaikum sis lyn si pipi merah...
mohon share yer untuk renungan diri dan kawan2..nak share jg kt fb....tq sis..

18 Julai 2013 3:02 PTG

Salam mohon copy ble x?

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.