AL-FATIHAH Bekas pemain bola sepak Selangor, Mohd Ezmi Mad Jan kembali ke Rahmatullah.
Mohd Ezmi Mad Jan
AL-FATIHAH.

Artikel ketika arwah berjuang dengan kanser - bekas pemain Bola sepak Selangor sedang menderita kanser hidung.


BATANG KALI - Bekas pemain bola sepak Selangor, Mohd Ezmi Mad Jan, 36, yang menderita akibat barah hidung meninggal dunia jam 1.43 pagi tadi.

Allahyarham meninggal dunia di rumahnya di Kampung Sentosa setelah dilaporkan muntah darah lewat petang semalam dan menghadapi masalah untuk membuang air besar.

Bapanya, Md Jan Nipang, 67, berkata, tahap kesihatan anak sulungnya itu menurun sejak sebulan lalu dan tidak menjamah makanan dalam tempoh tersebut menyebabkan berat badannya susut.

"Semalam lebih kurang jam 5.15 petang Mohd Ezmi mengalami muntah darah yang banyak dan tidak berhenti sehingga jam 8 malam.

"Selepas dilihat reda, dia sekali lagi muntah darah sampailah habis waktu Isyak kemudian dia direhatkan selepas itu," kata beliau ketika ditemui di Tanah Perkuburan Islam Batang Kali di sini.

Katanya, melihat keadaan Mohd Ezmi yang tidak stabil ahli keluarnya bersilih ganti menjaganya.

Menurutnya, kira-kira jam 12.30 tengah malam Mohd Ezmi mengadu mahu membuang air besar dan dipapah ke bilik air, namun terjatuh di bilik air.

"Saya memapahnya kembali ke katil tapi dia tidak dapat buang air besar ketika itu.

"Lebih kurang jam 1 pagi dia sekali lagi mahu buang air besar tapi disebabkan keadaannya yang tidak bermaya, kami hanya sediakan besen untuknya membuang air di tepi katil. Tapi selang setengah jam Mohd Ezmi disahkan meninggal dunia," katanya.

Katanya, jenazah anaknya selamat dikebumikan kira-kira jam 11 pagi tadi.

Turut hadir ke tanah perkuburan tersebut, bekas rakan sepasukan arwah, Aiman Firdaus Tan, 36, bersama kira-kira 30 rakan lain yang bersama-sama dalam pasukan bawah 20 tahun Selangor dahulu.

Allahyarham Mohd Ezmi menghidap barah hidung sejak lima tahun lalu dan telah menjalani pembedahan serta melalui beberapa rawatan susulan di hospital termasuk kaedah tradisional.

Beliau pernah bermain dengan pasukan Selangor sebagai ketua pasukan, Perlis dan Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) dan merupakan bekas kakitangan MPSJ.Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


4 comments

2 Februari 2013 9:05 PTG

alfatihah untuk arwah smge roh arwah tenang dan bersama dikalangan org yg beriman dan beramal soleh

2 Februari 2013 9:49 PTG

إنا لله وإنا إليه راجعون

Semoga roh beliau mendapat rahmat dari Allah. الفاتح

Hootoh Tudia baru aje baca Kebodohan yang Bijak - Namun Phytagoras pernah berkata; Jika engkau ingin hidup senang, maka hendaklah engkau rela...

2 Februari 2013 10:15 PTG

Al fatihah, ingatan buat kita hidup ini hanya sementara, moga beliau ditempatkan dikalangan mereka yang beriman.

2 Februari 2013 10:42 PTG

A-Fatihah

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.