"dia tu,tiap-tiap malam bangun qiamullail. subhanallah..."


Photo: Perbualan biasa kita dengar:
"dia tu,tiap2 malam bangun qiamullail. subhanallah..."

"yelah,iman dia kuat. sbb tu dia mudah bangun.."

ye ke mcm tu?
bukan ke qiamullail yg menguatkan Iman kita (biiznillah)

Jom kita usaha utk bangun.
mungkin kita jenis yg susah bangun bbnding kwn kita,tp jgn jadikan alasan.
mungkin pahala mujahadah kita lebih besar sbb kita diuji utk bangun.
Allah Maha Penyayang,kan?

cuba utk tidur awal,mgkin hari pertama terkejut awal,tp x larat lagi nk bangun,xpe.. zikir mse tu pun dah dapat pahala
tapi esok,kita tekadkan lagi azam
insyaAllah dah boleh bangun.

time ni lah pling best nak doa banyak2.

A great day begin with a good Subuh
A wonderful day begin with Qiamullail 
:)

lets fighting for this!

rindu teman2 qiam sy kat irbid hari tu

Perbualan biasa kita dengar:

"dia tu,tiap-tiap malam bangun qiamullail. subhanallah..."

"yelah,iman dia kuat. sebab tu dia mudah bangun.."

ye ke macam tu?

bukan ke qiamullail yang menguatkan Iman kita (biiznillah)

Jom kita usaha untuk bangun.
mungkin kita jenis yang susah bangun berbanding kawan kita,tapi jangan jadikan alasan.
mungkin pahala mujahadah kita lebih besar sebab kita diuji untuk bangun.
Allah Maha Penyayang,kan?

cuba untuk tidur awal,mungkin hari pertama terkejut awal,tapi tak larat lagi nak bangun, takpe.. zikir mase tu pun dah dapat pahala
tapi esok,kita tekadkan lagi azam
insyaAllah dah boleh bangun.

time ni lah paling best nak doa banyak-banyak

A great day begin with a good Subuh
A wonderful day begin with Qiamullail 
:)

lets fighting for this!


p/s-of course untuk diri saya sendiri yang selalu terleka. 



Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


5 comments

5 September 2012 8:14 PTG

doa yang paling dinanti Allah ialah doa sepertiga malam, sewaktu kamu bangkit dari tidur untuk beribadah :)

5 September 2012 8:31 PTG

Nice info..

5 September 2012 8:37 PTG

sedang berusaha dengan gigih tuk mencari keredhaan allah.. ^_^ insyallah

5 September 2012 10:00 PTG

sama-2 lah kita terus berusaha untuk mendapatkan redha Allah :)

5 September 2012 11:20 PTG

Alhamdulillah, byk faedah qiamullai ni.. antaranya selain mndapat gnjaran pahala yg byk juga melatihkan diri kita menjadi lebih berdisplin ^^

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.