Korang Terasa kew??




Sengal.
Tension betul.

Ade ke kucing sekor tu tidur sedap-sedap kat atas bumbung kereta
pagi tadi. Da kejut pun slow-slow je bangun. Ape empuk sangat ke
bumbung kereta? Dah rupa perangai manusia pulak pagi-pagi,
bangun pun malas.


*Cuma kucing takyah semayang Subuh la.





Malam ni tiba-tiba terasa nak kongsi
tips membuatkan orang terasa annoying:

*tidak dgalakkan untuk mencuba k


1 - Apabila member anda tutup kipas waktu pagi nak suruh
bangun Subuh, cepat-cepat bangun dan bukak kipas balik -
sambung tidur... *syaitannirajimmmm
2 - Member tengah mandi, tutup lampu dan terus pergi kelas.. *haippppp

3 - Member buat assignment kat laptop yang takde bateri,
langgar kabel wayar biar laptop terpadam dan cakap,
"Opss, sorry tak nampaklah!" *kesiann..
4 - Like setiap status, komen, profile change, apa-apa jelah
yang boleh diklik Like pada profile member anda yang sorang tu,
bagi penuh notification dia... *ishhhh..

5 - Member anda post status best, contohnya
"Hari ni ada kelas patho!", cepat-cepat pegi menyemak dengan
bagi komen yang menyesatkan seperti
"semalam kau tak mandi kan?" *demmm...

6 - Lepuk atau cucuk member yang tengah syok bersembang - misalnya topik
Man U kalah  or Imam Muda lagi sorang tu dah nak nikah... dengan buku pastu terus blah tanpa buat
muka bersalah.... *haiii..nak kena...

7 - Submitkan assignment member anda yang pemalas nak hantar
ke bilik lecturer bersebelahan bilik lecturer anda... *elok sangat

8 - Ajak member naik kereta pegi KL tapi tinggalkan dia kat LRT... *ini hari anda kan....

9 - Cabut earphone member anda yang tengah dengar mp3
kat handphone dalam library supaya jadi loudspeaker.
Pastikan kawasan tu ramai orang... *hebakk,,,buat lagi please....tersukew pulak
11- bila kawan anda sedang minum, cepat-cepat sergah dia dari belakang~ *sopan..anak sape ni?

12 . asyik sms memberitahu perkara yang tak sepatutnya walaupun dah marah beribu juta kali XD * amik hempon kang

13.Tarik tuala yg sangkut kt pintu tandas, bawak lari. ..*wahhh.. zaman batu kan,,,

14. bila kawan anda sedang menulis sesuatu dengan tekunnya, cepat-cepat senggol sikunya dan segera larikan diri anda dari tempat kejadian~XD..*jeles lettew ..ai kan rajin..hotsetaff pun..

k fain... ALHAMDULILLAH... 3x

15.  Pastikan member anda yang melakukan 14 perkara di atas membaca blog anda.

> <  *gelak* seriyes lepas tu kena TAZKIRAH selori...memang annoying o... 

Amikkau, sape suruh kejut Subuh tanak bangun!

 Hew.hew...!

lagi satu cite...





Ada la seorang ikhwan  ni dengan bangganya berkata,

"Aku bangun awal hari ni! Pukul 8! Biasanya 8.30! Kool kan??"

ana cuba untuk bersangka baik ketika mendengar perbualan tu,
tapi bila dah membernya tanya soalan menikam,

"Subuh?"

Dengan jawapan yang tersengih-sengih, maka ana fahamlah
bahawa sangka baik untuk masa tu macam plastik roti coklat plus vanilla Gardenia jela kot.

Ini fenomena biasa yang ana nampak sejak awal-awal masuk universiti dulu...
Bangun pagi terus pegi mandi straight ke kelas. Subuhnya mana?



ana harapkan masa ana tak nampak tu la diorang pegi semayang.
Harap-harap gitulah. Moga kita dilindungi daripada prasangka buruk.

Cuma ana terasa nak tanya,
tak rasa semacam ke kalau pegi kelas pagi-pagi dengan tak semayang?

Personally,ana rasa mesti something wrong!
Belajar pun macam masuk tak masuk je nanti.

Macam keluar rumah tak pakai pape, kot?



kbai... nak maghrib dah pun...

no 10- sile isi sendiri...  ;p




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

26 Mac 2012 10:18 PG

number 4 tue saya suka buat,,, kcau kawan2 time tgh xde ape nk dibuat..hihihi

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.