SINAR HARIAN je yang boleh diharap. Maaf, saya tak kenal siapa Shamsidar!


this is what happend yesterday in Malaysia

Just want to share with you :)

 Al jazeera jugak yang tak menipu. 


dia kata ada demonstrasi aman di stadium merdeka Kuala Lumpur terhadap pemerintah Malaysia,iaitu perdana Menteri sekarang, Najib Razak. Dia ada sebut demonstrasi ni bertujuan untuk hapuskan rasuah, bersih dlm pilihanraya,dan juga bersempena penukaran kerajaan (pilihanraya pd akhir mac, atau awal april. lelaki melayu tu kata, kami wakil rakya malaysia, pejuangkan bersih untuk pilihanraya, baju kuning, dia kata yang R utk tuntut royalti, oren utk org felda, dan lain-lain tiada pertempuran berlaku antara polis dan pembangkang. wallahualam, ni je sikit sabanyak yang saya faham.







Sejuk mata bila membaca Akhbar SINAR HARIAN hari ini. Ketika media lain menipu, dia berani tampil bawa kebenaran. Insyaallah boleh sambung kontrak lepas PR menang nanti.

Harapkan pagar, pagar tersadai, padi terburai. Amanah rakyat tergadai akibat media.

PDRM menunjukkan prestasi dan kredibiliti yang positif semalam. Tinggal lagi kita mahu lihat integriti SPR dalam masa terdekat.

PRU-13 ini membuktikan samada mereka benar-benar memperjuangkan Allah atau kalimah Allah semata-mata!

Tipulah kalau berani, tipulah kalau rasa dunia ini 'tak ada' Allah!!

Orang mula kata:

"Ooo cik kak rupanya orang kuat pembangkang..dok kat umah tolong mak kan baguih"

YE SAYA PEMBANGKANG KEZALIMAN !

Ok Saya terima aje label itu, tapi lebih tepat saya orang yang sukakan keadilan. Kalau BN anjurkan program basmi kezaliman pun insyaallah saya hadir dan beri komitmen.

Saya mengurut dada apabila melihat kenyataan bodoh seperti, 'melawan kerajaan, tapi bila kerajaan bagi BR1M dan bantuan lain, ambil juga. Muka tak tahu malu.' Saudara, hentikan beriman bahawa kerajaan yang memberi rezeki. Bahkan Fir'aun juga memelihara dan mengasuh Nabi Musa dari kecil lagi. Tetapi Nabi Musa tetap juga menentang Fir'aun. Imam Ibnu Qayyim berkata, 'ketaatan mutlak hanya kepada Allah dan Rasul. Tiada ketaatan kepada pemimpin zalim dan fasik.'

Saya pun rasa nak lempang saja mana-mana wakil rakyat yang pemalas, tak jaga kebajikan rakyat, makan gaji buta. Nak jumpa susah sekali, nak bercakap pun mereka tak nak dengar. Lempang je.


Wikipedia of stadium merdeka


Mujur ada yg last sekali tu untuk rakyat Malaysia yg tak minat sukan dan tak suka hiburan nak merasa duduk di Stadium Merdeka.
ok la tu..lepas pru 13 boleh panggil ustaz azhar idrus untuk kuliah pulak

Kesimpulan yg saya buat usai HKR semalam, rakyat Malaysia masih belum benar-benar cinta akan negara. Betapa sakitnya mata kami melihat sampah (kebanyakkannya botol air dan bekas-bekas minuman) sekitar jalan-jalan himpunan dan stadium. Lebih seksa bila menyaksikan depan mata seorang rakyat yg melaung PERUBAHAN membaling botol airnya ke dalam sungai.

Bring back our own sampah to our own garbage at home. Paling banyak pun maybe each of us akan bawa balik 10 botol air kosong. Penyekkan utk jimat space. Kita pasti boleh tanpa bantuan kerajaan!

Ini bukan 2-3 kali himpunan yg rakyat sertai. Harusnya kita maklum, bawa plastik sampah sendiri. Lalu kita kagum dgn Unit Amal yg membersihkan sisa-sisa dosa (sampah) kita. Kelakar

note- I am responsible for what I write, but I am not responsible for what you understand.

gud nite ppl.








Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


9 comments

13 Januari 2013 11:39 PTG

sinar harian dpt beri keadilan dalam menyebarkan info2 terkini kat Malaysia ni :)

13 Januari 2013 11:55 PTG

@Paly
tak pernah kenal pun sape Shamsidar tu. :)

14 Januari 2013 5:15 PG

Well said^^

Tanpa Nama
14 Januari 2013 8:41 PG

Suka dgn ulasan ibnu Qayyim;

- 'Ketaatan mutlak hanya kpd Allah & Rasul. TIADA ketaatan kpd pemimpin yg zalim dan fasik'.


- Rasanya, inilah jawapan terbaik jika berdepan dgn kata2 bhw kononnya rakyat tak tahu bersyukur dan suka lawan pemerintah zalim spt umno/bee end.

- umno/bee end, they may now R.I.P (Rest-in-Pieces)

Tanpa Nama
14 Januari 2013 8:45 PG

Suka dgn ulasan ibnu Qayyim;

- 'Ketaatan mutlak hanya kpd Allah & Rasul. TIADA ketaatan kpd pemimpin yg zalim dan fasik'.


- Rasanya, inilah jawapan terbaik jika berdepan dgn kata2 bhw kononnya rakyat tak tahu bersyukur dan suka lawan pemerintah zalim spt umno/bee end.

- umno/bee end, they may now R.I.P (Rest-in-Pieces)

14 Januari 2013 9:22 PG

sejuk mata tengok perkataan TAHNIAH tu.. NAL singgah sini :)

14 Januari 2013 10:52 PG

Sinar akhbar yg telus..xmcm yg lain..kaki bodek,kaki ampu..puiii!!!

16 Januari 2013 2:16 PTG

Obviously TV3.

19 Januari 2013 11:23 PTG

betul, sinar harian mmg x belah mana-mana pihak. sy slalu gak baca sbb ayah suka beli sinar.
x kesah la pembangkang ke kerajaan ke, buruk baik ke, sume cite die keluarkan, cite yg betul.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.