Cara Semak Keputusan Permohonan BRIM 2014 Online.



Bermula Februari 2014 semua pemohon BRIM 2014 boleh menyemak permohonan anda sama ada berjaya atau pun tidak.

Cara semakan permohonan

1. Boleh semak di talian 1-800-88-2716. Dari 9 pagi hingga 5 petang waktu bekerja sahaja.

2. Melalui emel br1m2@treasury.gov.my ataubr1m3@treasury.gov.my

Nyatakan nama penuh dan no kad pengenalan dalam emel anda.

Harap semua info dapat membantu anda.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


72 comments

21 Februari 2014 2:38 PTG

Blog walking here.. Dpt ke

21 Februari 2014 9:06 PTG

Thanks for the info! Harap akan datang boleh cek status melalui sms. Tapi cek terus kat akaun okay juga..

21 Februari 2014 9:07 PTG

Thanks for the info! Harap akan datang boleh cek status (dapat/tak) melalui SMS. Cek terus kat akaun pun okay juga cuma ada yang lambat masuk..

mohamad firdaus
22 Februari 2014 1:43 PG

Saya nak tanye saya punye bantuan lulus atau tak..

Tanpa Nama
22 Februari 2014 11:56 PG

kenape brim ada dpt rm450 je inform 650,lps tu ada x msk akaun lg..

Tanpa Nama
22 Februari 2014 11:57 PG

nape ada yg dpt rm450 brim ni ye?

Tanpa Nama
22 Februari 2014 2:24 PTG

Alhamdulillah

Tanpa Nama
22 Februari 2014 2:57 PTG

Kalau yg dah dpt taun lepas yg 2014 kna isi borang bru jgk ka or perlu update apa2...

Tanpa Nama
22 Februari 2014 3:12 PTG

Knp saya punya tak msuk lgi..atau ada yg dibuat secara berperingkat

Tanpa Nama
22 Februari 2014 3:33 PTG

kna sy xmsuk lg

22 Februari 2014 3:51 PTG

@Tanpa Nama Buat pertama kalinya BR1M diperluaskan kepada isi rumah berpendapatan bulanan antara RM3,000 hingga RM4,000 dengan nilai bantuan sebanyak RM450.

22 Februari 2014 6:35 PTG

yg blm dpt jgn risau...brim ni akan di bayar dlm masa 20 hari dri rarikh 22hb 2.2014 okeh...

meh2 pi sini:-
daftar aje dpt RM 77 hinggit..

http://staycash.com/?task=18143

Tanpa Nama
22 Februari 2014 6:57 PTG

Sy x update yg baru kne msuk no akaun bank, dapat ke duit brim 2??

Tanpa Nama
22 Februari 2014 11:03 PTG

Asal aq pny br1m tk msok lgi...

Tanpa Nama
22 Februari 2014 11:19 PTG

Wei kay ni gila ke apa gila...

Tanpa Nama
23 Februari 2014 1:32 PG

Brim xdapt lg ni mcm mne?

Tanpa Nama
23 Februari 2014 8:09 PG

Knp sy punye xmsk lg

Tanpa Nama
23 Februari 2014 9:25 PG

Salam...juz nak tau..kalau yg berpendapatan bwh 3k dan yg di janjikan adalah 650..mengapa cuma 450 yg di bank in...kerana tiada ulasan atau pnguman dri pihak2 yg berkenaan dlm media masa...
Bole tolong jelaskan...
Terima kasih...

Tanpa Nama
23 Februari 2014 10:41 PG

i punya brim nak tunggu suratke sebab i tade akaun

Tanpa Nama
23 Februari 2014 10:42 PG

bila dapat

23 Februari 2014 9:09 PTG

nak semak melalui sms boleh ke?

23 Februari 2014 9:10 PTG

nak semak melalui sms boleh ke x ??

23 Februari 2014 9:10 PTG

nak semak melalui sms boleh ke?

Tanpa Nama
23 Februari 2014 9:16 PTG

Knape brim x msk lg...cra brperingkat mcm mna?knpe x de ape2 information...

Tanpa Nama
24 Februari 2014 9:24 PG

talian brim macam sial.

Tanpa Nama
24 Februari 2014 9:42 PG

call memang tak pernah dapat.. line sentiasa busy.huhu

24 Februari 2014 2:03 PTG

Syahrizalni bin ismail ic831205-03-5539 kenape susah sangap nak semak status ni pergi bank duit xmasuk lagi harap maklum

24 Februari 2014 2:06 PTG

Kenape brim xmasuk lagi dah berulang kali pergi cek kat bank harap maklum syahrizalni bin ismail ic831205-03-5539

24 Februari 2014 2:10 PTG

Syahrizalni bin ismail ic831205-03-5539 kenape susah sangap nak semak status ni pergi bank duit xmasuk lagi harap maklum

24 Februari 2014 2:28 PTG

Saya punya sampai sekarang tak masuk lagi

24 Februari 2014 2:30 PTG

Duit brim sampai sekarang tak masuk lagi

24 Februari 2014 2:35 PTG

Saya punya sampai sekarang tak masuk lagi

Tanpa Nama
24 Februari 2014 4:25 PTG

ROSLEY BIN BASARI..ic.810507-12-5369

Tanpa Nama
24 Februari 2014 4:31 PTG

slam..sy dpt rm 450 tp suami saya gji bwh rm 3000..cmne lhdn kire ye..mhon pncrhan

Tanpa Nama
24 Februari 2014 5:02 PTG

Kenape saye x dpt.ssye ibu tungal dah mintak tpi x pernh dpt.mcm mane ni.dah bape kli org dpt ssye x pernh dpt.

Tanpa Nama
24 Februari 2014 5:47 PTG

1st call line busy 2nd n 3rd kali call dpt tp xde org angkt...frust btol la...

Tanpa Nama
24 Februari 2014 7:21 PTG

kenpe lh brim sy x dpt lgi, kai akaun. ayh sy lk gaji bwh 3ribu dpt 450 je, ape lh, janji nk bgi 650, ni x

24 Februari 2014 7:50 PTG

Apa pun tak leh la brim tak masuk lg penat gi ulang alik bank cer citer ckt

24 Februari 2014 7:52 PTG

Kenape brim tak msuk2 lg penat saya ulang alik gi bank.cer citer apa citer ni

24 Februari 2014 7:56 PTG

Bila nak masuk brim penat gi bank je

Tanpa Nama
24 Februari 2014 8:55 PTG

Kenapa wang BR1M tak masuk akaun menerima !.......masalah teknikal online bank lain ????

Tanpa Nama
24 Februari 2014 9:32 PTG

NOOR EMISULIZA BINTI MD ZUKi
871013-05-5312

Tanpa Nama
24 Februari 2014 11:12 PTG

mcm ni ke kerajaan nk bntu..kejap camni kejap camtu.ape2 semua utk penjawat awam.abih yg keje swasta ni bkn rakyat malaysia ke?!igt2 la lau x de sektor swata pon kerajaan pon susah nak cari makan.hope pasni menteri2 kite bawa bekal supaye nk jimat..

Tanpa Nama
25 Februari 2014 8:42 PG

Aritu sy update no akaun br1m kat blog ni tp g cek kat bank xmsuk lg duit..blh ke diaorg trima mklumat sy klau sy daftar kat blog ni aritu?

Tanpa Nama
25 Februari 2014 9:19 PTG

saya semak dlm ac saya tak ada pun harap maaf,adakah saya tidak layak, kasihan kami,terima kasih,diatas perhatian keatas rakyat.

Tanpa Nama
25 Februari 2014 9:22 PTG

saya semak dlm ac saya tak ada pun harap maaf,adakah saya tidak layak, kasihan kami,terima kasih,diatas perhatian keatas rakyat.

Tanpa Nama
26 Februari 2014 3:28 PG

nak tanya kalau tak bagi num akaun macam mana tolong nak tahu sja

26 Februari 2014 9:29 PG

Sampai ke hari ini brim x masok lg dlm akaun..mcm ape je...gile!!

26 Februari 2014 9:30 PG

Kenapa saya tak dpt lagi

Tanpa Nama
26 Februari 2014 8:56 PTG

talian brim mmg mcm sial+ haram jadah!!!!!!!dh 26hb xmsuk2 lg

27 Februari 2014 12:42 PTG

Tlg cek

Tanpa Nama
27 Februari 2014 1:44 PTG

Lambatnye brim nak dapat..

Tanpa Nama
27 Februari 2014 7:57 PTG

knapa sya tk dapat lagi

Tanpa Nama
27 Februari 2014 7:58 PTG

knapa saya tak dapat lagi

Tanpa Nama
2 Mac 2014 2:20 PG

Kenapa I take dapat brim lagi.

Tanpa Nama
3 Mac 2014 8:00 PG

@Tanpa Nama muhammadtaqwazikribinchumali 920123146301

Tanpa Nama
3 Mac 2014 9:24 PG

Tak dpt BR1M complain, bila dpt BR1M pun awak complain jgk. Kalau tak nak meminta2 dan harap dapat org atau govt bagi duit, apa kata awak tu usaha lebih sikit utk baiki hidup. Pergilah apply loan then study part time buat master's degree kat open university, learn new skills, then cari keje baru. Income lebih 10k sebulan bukan mustahil pun kalau bijak dan rajin.

Bagi yg tak dapat lagi harap besabar la ye. Ada 7juta pemohon. Semua ni berperingkat. Nak bg semua org dlm 1 hari pun tak boleh. Harap pakai otak pikir.

Oh lupe. Tak ada otak. Tu yg income rendah kemudian apply brim. Bila lambat sikit mula maki hamun

Tanpa Nama
3 Mac 2014 1:20 PTG

@Tanpa Namasy pun sama blom dpt lg.. yg geram, kalau call line bzy je..

Tanpa Nama
3 Mac 2014 1:22 PTG

saya pun sama blom dapat lagi...

Tanpa Nama
5 Mac 2014 9:22 PG

@Tanpa Nama
CKP MMG PANDAI...SY DH USAHA MCM2..MEK MASTER KT IPTA...DH USAHA APPLY KEJE DR JAWATAN KECIK SMP TINGGI ...DH BKN REZEKI ....SUME NK GJ BESO NK HDP SENANG....AWK DH BERPENDAPATAN TINGGI JGN RIAK SGT...TUHAN NK TARIK KEJAP JE

Tanpa Nama
5 Mac 2014 9:27 PG

SEDAP MULUT JE BERCAKAP...SY ADE MASTER DR IPTA G...DH APPLY KEJE DR JAWATAN KECIK SMP TINGGI..TP DH X REZEKI..YG BERPENDAPATN TINGGI TU JGN NK RIAK SGT TUHAN NK TARIK KEJAP JE...INGT SKIT REZEKI MANUSIA TU X SAMA WALAUPUN DH BERUSAHA KERAS...SUME TU UJIAN DR TUHAN...NK TGK SAPE YG REDA DAN BONGKAK+EGO+RIAK...JGN SEDAP SGT DUK KT ATS AWAN TU SKALI TERJATUH BERKECAI

5 Mac 2014 8:39 PTG

Terima kasih kerana sudi berkongsi informasi ini.

www.hasrulhassan.com

Tanpa Nama
9 Mac 2014 12:11 PTG

Boleh nee no sms nya ya puan.0138525490

Tanpa Nama
9 Mac 2014 12:21 PTG

Ya lhh..kenapa tidak umumkan d brita bgaimana dgn kmi ne blm dpt.hari dn masa pn tidak di tentukan.ksian org yg jauh ulung alik krana br1m kmudian tu bgi yg tiada kndraan sndri trpksa menambang.utama kan rakyat ka ne.

Tanpa Nama
9 Mac 2014 12:40 PTG

Memang nk komplen bro.sbp kmungkinan kmu ne tdk merasaie apa yg org rasa.kmu ne d kedudukan yg lbih da.jdi memang kita ne brusaha sungguh.tapi ne kali pmblanjaan gaji tdk mencukupi.barang naik kenapa tidak gaji naik.apa2pn ne adalah POLITIK krajaan sahaja .

Tanpa Nama
12 Mac 2014 2:44 PTG

Salam nk tnya..suami sy tersalah bagi akuan no.akuan no dah lama x aktif,bla g cheak 22feb td bru tahu akuan tu dh lama x aktif.so macam mn ye..

Tanpa Nama
15 Mac 2014 11:07 PG

salam...sye nux tnye ney,sye ibu tnggl x dpt brim kew

Tanpa Nama
19 Mac 2014 12:55 PTG

Setahu sye 650 tue untuk pendapatan 3000 sebulan kebawah...dan 450 tue untuk pendapatan 3000 hingga 4000 sebulan.

19 Mac 2014 2:43 PTG

BRIM sampai bile erk??kenapa yg saya xmasuk lagi..pergi tanye..pihak sana kata dalam proses..berap kali dalam proses daaa.. selain emel.. cara apa lagi dapat chek brim??

19 Mac 2014 2:47 PTG

Assalamualaikum.. saya wakil kepada bapa saya ingin bertanya BRIM ni sampai bile ye? Bapa saya dah gi check dkat pejabat tetapi pihak sana cakap dalam proses.. berapa kali dalam proses daaa.. erm, selain emel.. ada lagi tak cara nak check BRIM??

Tanpa Nama
19 Mac 2014 4:17 PTG

Knpe ada yg dpt 650/-?...

Tanpa Nama
22 Mac 2014 6:28 PTG

Sabar je lah. Insyaallah ada rezeki la tu.sy pn msh x dpt lg.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.