Suara Sharifah Instead Of Suara Mahasiswa-Presiden Suara Wanita 1Malaysia memperbodohkan mahasiswa.



sekitar pendaftaran 

Alhamdulillah, baru tahu kewujudan SW1M,

sebelum ni tahu klinik satu malaysia dan Kedai 1 Malaysia je dan satu lagi Bantuan Rakyat 1 Malaysia

Aish,kena wujudkan Suara Mahasiswa 1 Malaysia pulak ni.

Apa yang merepek tentang video ni?


'cant compare between countries but u can compare between human and animal...'
teori seperti ini wujud rupenye.

yang kelakarnye, mungkin dia percaya manusia ni asal dari monyet, tapi dia tak nampak, semua negara asal dari pulau yang sama. Moga Allah bagi petunjuk pd dia.


Kita tolak tepi kaum. dalam perbincangan, tak rasa pun student tu tak respect? and penghinaan tu sangatlah public. when i talk, listen. what was that? seriously...

kalau macamtu baik namakan suara sharifah instead of suara mahasiswa

as for me, i agree ja maybe tone suara bavani tu tinggi.. menyebabkan kak Syarifah tu kata, dia tak respect elders..hanya kerana nada suara dia yang tinggi.. mungkin suara dia tinggi sebab dia guna intonasi debat. kan. tp takpelah. kak Syarifah tu pun tak expect dia tanya soalan mcm tu,terpaksa lah jugak di jawab walaupun tak jawab.

tapi, kalau saya ada dalam dewan tu,saya akan senyum dan bangun, dan mintak izin nak bersuara, (senyum lagi)

first thing, mntak maaf bagi pihak mahasiswa coz maybe tertinggi suara.. tapi boleh tak kalau izinkan dia habiskan soalan dia dulu.

kesian dia dia pun manusia jugak.. tak baik malukan orang camtu.

kita kan MUSLIM ..

tapi, takda sorang pun mahasiswa lain yang bangun.

Things I always hate,
when seniority make people silent from saying the truth,
or at least to speak out opinions.

we don't say we always right,
but at least give us the chance to speak it out.

Now I realise, educated is not base on ur degree or even PhD.
even orang kampung tak belajar tinggi pun x buta dan membutakan org.

Selagi boleh mengoreng, gorenglah cik akak, smpai hangus pun takpe.
Putar belit dari hutan sampai ke laut,

but what I get just "listen, listen, listen, listenx100"

Moga Allah bagi petunjuk untuk dia jadi sesempura wanita, dan bagi dia fikrah yang sebenar.

notasiku- even my mom give chance to me to talk. mungkin mak dia tak.


SW1M: FORUM WANITA DAN POLITIK
"SEIRINGKAH MAHASISWA DAN SISWI DENGAN POLITIK"
8HB DISEMBER 2012
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA SINTOK KEDAH
PENGANJUR PERTUBUHAN SUARA WANITA 1 MALAYSIA(SW1M)



Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


25 comments

14 Januari 2013 10:55 PTG

suara student tu memang agak tinggi/debat. somehow Syarifah begitu memalukan student di depan public memang kurang sesuai. sedangkan Syarifah yg berkata "difference between you and I is one is O level one is degree" hmm.. degree tu so what kalau attitude gitu? :/

Tanpa Nama
14 Januari 2013 11:40 PTG

salam. i do agree with the main point here is actually about respect. regardless the races, that speaker should not stop the girl from talking about the facts. dia takot lettew kan, tatau nak defend apa nanti. kalao defend pon byk pula statement merapu yang dihujahkan.hehe. the real most important fact that she has to know is that mahasiswa tak bodoh :D

15 Januari 2013 12:35 PG

hee cm kelakar je..dh tu, yg interview last tu boleh lak tanye psl bhavani tu byk kali. dh la x bg cakap abes, ntah pape.

Tanpa Nama
15 Januari 2013 1:23 PG

kak pah, shame on u, go home ur are drunk !

15 Januari 2013 2:50 PG

@Tanpa Namawhen we speak intellectually, they will answer stupidity. no facts. no brain.

petanda negara kita dipenuhi oleh orang-orang yang mengikut tanpa aqal.

Tanpa Nama
15 Januari 2013 7:10 PG

she said that Bawani was a degree student . but she forget that, "Mahasiswa/i are the FUTURE" . so, the girl has the right to speak . This is "democracy" in Malaysia

Tanpa Nama
15 Januari 2013 8:44 PG

Takda sorang pn bgn --> I like.. Its pathetic; both MC & students.. clapping hand? What does it represent. & yes, the video is in Dec 2012, why Jan 2013, baru release? KENAPA... ^.^

15 Januari 2013 11:06 PG

saya ada terbace komen dr someone ni kat fb,,, hahah saje nk kgsi ni

Harian Metroll

Sebuah Pusat Aduan Haiwan 1 Malaysia (PAH1M) telah ditubuhkan bagi mendengar keluhan dan rintihan haiwan-haiwan yang bermasalah di negara ini. Presiden PAH1M Sharifah Zohra Jabeen yang boleh menyebut listen dan let me speak sebanyak 1000 kali dalam satu nafas berkata, haiwan-haiwan ini perlu diberi ruang untuk membuat aduan tentang masalah mereka yang kadang kala lebih berat dari masalah manusia.

Sewaktu kunjungan kami ke PAH1M, kami telah menemubual seekor babi. Babi itu berkata, "Daripada tahun 1970an saya naik turun pejabat JAKIM untuk menuntut status Halal. Tetapi gagal hingga hari ini. Minta PAH1M dapat berbuat sesuatu."

Turut ditemubual oleh kami ialah seekor ayam. "Sejak kedatangan ayam-ayam dari China dan Filipina, kami ayam tempatan sudah tidak laku. Bagaimana kami mahu menampung hidup?"

Solidariti Lembu Malaysia juga memberi pandangan yang positif terhadap penubuhan PAH1M, "Kami bersyukurlah kerana Saudari Sharifah Zohra dapat membela nasib kami. Sudah lama kami terbiar dan dihina. Dulu kami dijanjikan kondominium, tapi kondominium tersebut di Singapura. Kami mana ada pasport."

Presiden Perkasa juga diminta memberi ulasan mengenai PAH1M. "Aku nak ulas apa? Aku bukan binatang!"

Kerajaan Malaysia berharap agar penubuhan PAH1M dapat membela nasib haiwan-haiwan di Malaysia. Selain dapat memahami masalah haiwan, Sharifah Zohra Jadeen juga dapat memahami masalah tumbuh-tumbuhan dan sungai. - wartawan Johan

15 Januari 2013 11:07 PG

my deepest condolence to all UUM student that witness that incident

15 Januari 2013 12:47 PTG

tak mampu nak habiskan keseluruhan video sebab memang terlampau rendah tahap ilmu yang cuba disampaikan, tapi paksa juga menonton...

Dia cuba mengalihkan perhatian dari fakta sebenar, tapi... kita tak lah begitu dangkal ~

Tanpa Nama
15 Januari 2013 8:29 PTG

WHAT THE HECK SHE TRYING TO SAID DENGAN COMPARE HUMAN AND ANIMALS..??AND...DIA INGAT O LEVEL DIA TU BAGUS SANGAT KE..??

Budak Hantu
15 Januari 2013 9:22 PTG

my opinion is a bit different on this case, what Bwani did is right, absolutely right, she has her point that she want to stand up for but she did a small mistake by pulling up the numbers, what i meant is federal reserve is not something very easy to be discussed especially in an open question like that. in fact, neither being asked because too many variables to be covered and talked about.

second, by drawing the numbers into a public question. She didn't realized she was trapped in her own question thus making easier for Ms. Sharifah to twist her point and smite her to the dust. But YES, BERSIH is legal. i strongly agree with her point.

and finally, my comments above is not relevant unless i got to follow her question right from the start and what is this suara siswa discussing about. For me, i won't really blame Ms.Sharifah because afterall politics itself defined as management and management is all about being professional . Maybe its seemed Bawani a little unprofessional in the way she expressed her feeling but that shouldn't stop me to agree with some of her points and again, this is all what i'm saying is pretty much based on 'edited' video.

so can't really say tho

15 Januari 2013 10:32 PTG

kak pah mungkin dulu berguru dgn jaws kekeke

Tanpa Nama
15 Januari 2013 11:19 PTG

Ayuh semua..sebarkan kisah Bhawani ni kepada semua orang..biar semua tahu betapa angkuhnya B-end..biar kisah ini menjadi wadah kejatuhan mereka di PRU13..

Tanpa Nama
15 Januari 2013 11:39 PTG

i agree with sharifah...

16 Januari 2013 12:38 PG

@Tanpa Nama#LISTEN. Projek pembodohan oleh seorang pendidik. Inilah yang sedang berlaku di dalam negara kita. Diperbodohkan dari dulu hingga sekarang kita diperbodohkan.

Tanpa Nama
16 Januari 2013 3:59 PG

@Tanpa Nama You're true s****d d*****s ameno's macai if you agree to kak pah, the next cow in the condo after shahrizat!

16 Januari 2013 8:43 PG

Obviously nak menghabiskan tontonan video ni buat saya rasa meluat yang teramat bila menyaksikan seorang yang merasakan dirinya tersangat hebat sebenarnya memalukan dirinya dihadapan seorang mahasiswi yang cuma hendak menyampaikan pendapat yang telah di buat kajian sebelum dia berbicara. Turut memalukan hujah yang di gunapakai oleh MC yang perasan hebat itu tadi adalah hujah yang di kutip dari rasa amarah atau mungkin malu dan sekadar mengikut perkiraan akalnya yang singkat. Dan yang paling tragis adalah kebodohan mereka2 yang berada di dalam dewan itu yang menyokong tindakan "kurang ajar" MC itu dengan bertepuk tangan dan memberikan sorakan yang menunjukkan bahawa mereka tidak tahu pun apa sebenarnya yang mereka dengar dan lihat.
P/S: sangat setuju tentang pendidikan percuma dan contoh yang diberikan yang diutarakan oleh Ms. Bhavaani.

16 Januari 2013 10:12 PG

assalam, bunda singgah..

Tanpa Nama
16 Januari 2013 12:30 PTG

@si pipi merah, so kire nya u are agreed la yang u tu bodoh?

Apa yang telah terjadi kepada kebanyakan kite ni? tidak menghormati ilmu dan para ilmuwan?

maka, jika anda rasa ada project pembodohan berlaku di dalam negara, bungkus kain baju dan pergilah ke negara lain yg benar2 mengajar anda menjadi pandai.

16 Januari 2013 3:25 PTG

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Tanpa Nama
16 Januari 2013 4:24 PTG

@Simpssaudara yang komen...penah x tgk cmne kedaan di parlimen...besuara lantang utk di dengar oleh sume org...menunjukkan bhw org itu ad perkara yg nk dsampaikn dan nohon di dgr oleh sume org....

16 Januari 2013 6:30 PTG

#listen. viral terbaru alam maya sekarang.hehehehe

16 Januari 2013 7:29 PTG

@Tanpa Nama totally i not agrred with kak S. cuma cara program yang nampak sangat murni tapi pelaksananya, tak seperti nama.

Persatuan mahasiswa & pimimpin gerakan mahasiswa tidak kira di tanah air atau seluruh dunia harus berikan tekanan & desakan kepada Saudari Sharifah Zohra Jabeen agar beliau memohon maaf secara terbuka & bertindak secara profesional

16 Januari 2013 7:53 PTG

@لين Si Pipi Merahsince i watched this video,terperasan satu perkara, kita kekurangan orang yang faham + berani bangun dan bersuara. kan?

sbb kalau tengok, tak salahkan pelajar2 yg tepuk ramai2 tu sangat sbb mereka mungkin terpegun dgn public speaking kakak tu yg memukau.
when we speak intellectually, they will answer stupidity. no facts. no brain.

petanda negara kita dipenuhi oleh orang-orang yang mengikut tanpa aqal.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.