(Video) Lelaki Ini Tolak Nenek Tua Keluar Bas Kerana Lambat Tekan Loceng Di Singapura


Alex Ong 



Adakah ini satu perkara yang anda sebagai anak muda patut buat pada seorang nenek tua? Seorang lelaki yang bernama Alex Ong yang begitu marah dengan tindakan seorang nenek yang berusia 76 tahun kerana lambat menekan loceng. Selepas memarahi nenek tersebut, Alex tak tahan dengan jawapan dari nenek tersebut dan kemudian menolaknya keluar bas di sekitar Upper Thomson Road.

Alex kemudian langsung tak mendengar teguran orang lain di dalam bas dan terus melepaskan geram di dalam bas tersebut. Dia kemudian muat naik satu Note ke Facebook untuk menerangkan perkara tersebut tetapi orang ramai tetap rasa dia yang salah. Apa komen korang selepas tengok video dan baca Notes tersebut?







walauapapun alasan dia.... rasanya memang sangat tidak patut berkasar dengan orang tua dan lemah. Bagaimana agaknya dia melayan ibunya... dan lagi dia pasti ke orang tua tu akan mati dulu dari dia.


berbuat baik pada orang yang lebih tua dan lemah.

Jika hari ini kita berbuat baik, belum tentu esok atau lusa kita akan mendapat kebaikan itu semula. Bahkan belum tentu seumur hidup kita akan merasa kebaikan yg dihulurkan. Tetapi Allah simpan kebaikan tersebut untuk diberikan kepada anak-anak dan keturunan kita agar mereka menjadi orang soleh/solehah. Jika kita sedar akhirat adalah tujuan kita, maka pasti kita melabur saham dengan kebaikan di dunia ini. Jangan sedih jika manusia tidak menghargai kebaikan kita, kerana Allah tidak pernah lupa.




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


10 comments

7 November 2012 8:04 PG

sadis

7 November 2012 8:52 PG

gila!

7 November 2012 10:18 PG

heh tak thrill langsung lepaskan geram kena buli yang tersimpan selama ni kat nenek tua..

masalah psikologi memang cara mudah nak lepaskan diri dari kena dakwa kat mahkamah..

national service kat spore ala2 buli rupanaya..

7 November 2012 2:22 PTG

tgk video tu, dia agar kasar kat orang tua. tindakan dia tak patut. seriously/

7 November 2012 2:28 PTG

gila ganas..

7 November 2012 2:46 PTG

Macam2 la skrg ni , tak pernah fikir ke one day dia pun nak tua...

7 November 2012 3:17 PTG

crazy..cuba buat kat mak dia baru tau...jahat punya olang

7 November 2012 5:51 PTG

org singapura lepas bangsa cina!


mmg itu sudah jadi peel mereka sekarang!

7 November 2012 5:59 PTG

rasa macam nak tampar je la mamat ni..

8 November 2012 12:39 PG

sayang ddk dlm zaman moden tp akal pikiran cm hidup zmn jahiliyah!! geram nyer!

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.