Isu Anugerah Skrin 2012-Ustaz Azhar Idrus jawab.


Respond Segera Ustaz Azhar Idrus ( Original ) Berhubung Kata-Kata Yang Diungkapkan Oleh Rosyam Noor Di Anugerah Skrin Malam Tadi..



Lidah memang tidak bertulang, tetapi tajamnya melebihi pedang.

Tidaklah hasil tuaian lidah manusia itulah yang telah menghumbankan muka mereka ke dalam neraka?

 [Hadis Riwayat At-Tarmizi]

Berhentilah daripada menggunakan slogan-slogan naif yang mempamerkan Islam itu sebagai agama yang eksklusif, rasis dan jumud. Kalian hanya membawa fitnah kepada Islam dan melambatkan kemenangan Islam. Buang slogan 'melayu sepakat Islam berdaulat'. Slogan yang benar ialah 'Kuat Islam, kuat ummah'

Notakaki - Ustaz Zamri pesan suruh tengok cerita Kiamat Sudah Dekat dan belajar ilmu ikhlas.




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


7 comments

10 November 2012 2:49 PG

rindu kat ustaz zamri

10 November 2012 2:57 PG

tengok jgak kt fb tadi.. pelik2 artis sekarang..

10 November 2012 3:09 PG

xtgk pun ASK smlam.. tp xsgke lak Rosyam Nor akn ckp mcm tu scara live.. Oh Artis, suka2 je cakap mcm tu.. ERmmmm da xmo suka dia huhu~

10 November 2012 3:47 PG

Manusia buat silap.Manusia tak sempurna.Salah dia ,dia cakap tak fikir dulu. tapi...dah nama pun manusia.....

Tanpa Nama
10 November 2012 8:50 PG

Alah...bende kecik buat lawak pun nk jd issue. Tu kat luar byk lagi bende nk diperbetulkan. Klu artis org putih ckp sume suke. Bkn semue ustaz tu btl...be educated lah kengkawan.

Tanpa Nama
15 November 2012 4:02 PTG

entah ape2 jela bleh pula ckp cmtu..
mne didikn islam nya..

17 November 2012 12:14 PG

Si artis yg cakap tu pon rasa saya masa tu dia pon main bedai saja. Memang silap dia cakap cam gitu live pulak tu. Penonton anugerah skrin ada macam2 type, ada yg iman tebal, nipis, smuanya ada. Kalo iman tebal, dah tentu geleng kepala sejurus dgr ucapan aris ni.dah artis tu ckp cemgitu, kita pon boleh nilai le iman dia tebal ke nipis.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.