harini mood malas..mood rindu..kecewa..bagai-bagai





rindu itu anugerah dari Allah.. tapi kenapa ana sangat membenci rindu.. eheh!.. membenci anugerah yang Tuhan berikan.. apakah ana tiada perasaan rindu? rindu sangat membebankan.. memberatkan hati.. gundah gulana.. risau.. tak lalu makan.. mandi tak basah.. tido tak lena.. golek kiri kanan.. asyik terfikirkan itu.. sakit.. sakit jiwa.. merintih dalam hati.. takde sape akan pahammm.. tolongg... i need helppp... cemane ni? ana rinduuuuuuuuuuu sangatt kat ummi dan abi.. ...




rinduu..
samseng, samdol, dan yang sewaktu dengannya..
juga pokok rambutan depan rumah..
dan anak pak dollah ketua kampung.. eh ana tipu je..
rindu katil dua tingkat bilik anak dara enchek azmil..
dan novel-novel kesayangan maksu.
juga rumah tua warisan arwah tokwan setapak dari rumah..
rinduu semuanya..


harini mood malas.. 


sebab setiap kali demam ana rasa sedih.. ntahla kenapa.. sedih sebab dugaan kecil diberikan kot.. time demam ni jugak mulelah sensitip sket.. teringat rumah.. kekuatan big girl selama ni hilang mcm tu je.. ape yg ana sedih sangat ni? kafarah...

semalam siapkan jurnal lab sket je..
arini tah tatau dapat buat bape..
sisa sakit tekak masih ada..
demam pun munkin tak jadi..
lenguh satu badan macam baru lepas tanam anak padi 5 petak sawah..
5 petak sikit je..

semalam dan arini agak kecewa sket..
tak dapat tolong orang tu dalam kesusahan..
semoga Allah mempermudahkan segala urusannya hari ini..

ramai betul member baik ana kawen dalam bulan nie dan yang akan datang ni.. terbaru, sepupu ana kawen..bulan jun ni plak ade 3 undangan majlis kawen.. akna pun tak sure dapat pi ke tak.. 10 september wawa pulak kawen kat kelantan.. sorry la kengkawan klo ana last minit tak dapat pegi.. alasannya ana sorang je tau.. anyway ana doakan semga berbahagia buat Izham-Shigim, Kak Pisa dan tunangnya, Nana dan tunangnya, Wawa dan Sam.. ana bile lagi? ahaah very funnyy.. 

lagi satu ana mohon kepadaMu.. tak kira apa dugaan yang diberikan.. anugerahkan ana ketabahan, kekuatan dan kesabaran untuk menghadapinya.. berikan ana keluarga yang memahami.. sahabat yang boleh membantu dalam susah senang.. keadaan yang selamat.. dan kesihatan yang memuaskan.. dan yang paling penting jangan lalaikan ana daripada mengingatiMU walau dlm keadaan susah atau senang.. aminnn..




ok itu sahaja.. kbai

*isyak jom3..


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


6 comments

8 Mei 2012 8:49 PTG

Ym dah isya' ,alhmdlh.:-) smoga Allah sntiasa menyedarkn kita di kala kita terslh lngkh jugak, kn?:-)

8 Mei 2012 9:00 PTG

salam kenal,,dtg balas kunjgn,,semoga semuanya ok,,aminnnn

9 Mei 2012 8:40 PG

waalaikummusalam...wbt.menjawab salam d atas.hihi.singgah...

9 Mei 2012 11:41 PG

amin

9 Mei 2012 12:38 PTG

hihi rindu and malas is penyakit hati, semoga cepat sembuh ya :D

9 Mei 2012 2:04 PTG

syukran... :D

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.