PERHATIAN! PIG SKIN leather shoes.




PERHATIAN! 2 kali perhatian okeng!

kalau nak beli kasut kulit, tengok-tengok sikit ye, takut-takut terbeli PIG SKIN leather shoes. selalu sangat nampak dekat kedai2 kasut yang dekat di hati, hatta kasut2 yang dipakai oleh sahabat2 pun.

memang senang nak terlepas pandang. nak kenal, macam gambar ni ye,
ada 3 bintik; sama ada tersusun dalam bentuk piramid/ garis dan sbgnya.

biasa pada jenama kasut (kalau kat mesir) ; CLUB ALDO, TATA TIO dan kasut2 kulit yang murah.

masa Diskusi Fiqh Perubatan hari tu, ustaz Nazrul ada sebut,
sifat najis pada kulit khinzir/ anjing takkan hilang walau disamak sejuta kali pun (exaggerate nih)
kalau waktu kita pakai, kasut/ kaki kita basah, mesti disertu balik kulit kita.

kalau ambik wudu'-pakai kasut-masuk masjid?
astaghfirullah... kan dah susah...

#tengok2kan jugak kasut2 kulit kat rumah, rumah sebelah, orang sebelah, yang tengah pakai kat kaki tu... biasa sangat dah menengok komunis bintang tiga kat mana2 (eh, bintik tiga la)

selamat bermujahadah membuang kasut2 yang dijumpai menjadi mangsa keadaan... =]

rujuk juga; http://qa.sunnipath.com/issue_view.asp?id=2075

nak kenal banyak lagi style2 pig skin shoes lining;http://www.alibaba.com/showroom/pigskin-shoe-lining-leather.html (web-market utk pigskin)


okebai..



Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

9 Mei 2012 9:03 PTG

takut juga skg nie. mcm dorg nak msuk kan binatang nie dalam hidup seharian kita.

jemput singgah :
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/my-nestle-incredible-story.html

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.