bismillah hirahmanirrahim....








Oh...skrg pkol 2.31 pg.


‎"Dan tidaklah Aku Ciptakan jin dan manusia, melainkan supaya mereka itu memperhambakan diri dengan beribadah kepada-Ku” [Al-Dhaariyaat 51:56]
Mampukah manusia yang sedar dirinya HAMBA, meninggi diri di hadapan Dia yang Maha Tinggi?

Ya Allah, hidupkanlah kami dengan kehidupan hamba…

Matikanlah kami dengan kematian hamba…

Masukkan kami ke Syurga-Mu bersama hamba-hamba-Mu yang Engkau redhai...

*****************

kat luar hujan...dah 3 malam hujan..alhamdulillah...rasa tenang je... keadaan amat sunyi cume bunyi air hujan dan kdg2 selang seli dgn guruh ..ana masih di depan lappy..dan yg lain semua sedang dibuai mimpi...kecuali Abi ada di bilik bacaan.. ummi mungkin dah tido..... Ana pulak baru terhegeh-hegeh bangun sbb tido awal giler td..

 Byk lg yg tak study....Feeling giler ta leyh blah... Nasib baek ok je rasanya...cuak.bak kata orang Kelantan, deba!!

 (next sec paper- minggu depan...ada mase lg)

Lalu, ana pon sambung la helminthology a.ka. worm atau ulat yg ta abis2 sejak semalam. (sbb dok asyik layan fb btw fb ta salah...ana yg salah k fain!) Hais penat nk dihafal sume nama yg pelik. Lalu ana terpikir, kagum dgn ciptaan tuhan. Amat teliti. Begitu byk ilmu tuhan di atas muka bumi. Amat specific sekali. Benda yg only can be seen microscopically tp ada byk features yg detail. Oh tuhanku ana amat kagum. Pastu Dia bg pulak kekuatan utk manusia study the whole things so that people can think Dialah yg wajib disembah. Begitulah Allah mengatur penghidupan kita.fleas or kutu pon byk giler characteristics kat badan dia yg off course kena memorize, tp sume benda tu hanya ada satu sebab tuhan buat ; supaya manusia ta jd pengotor dan jaga kebersihan dan maybe a lot lg sebab yg ana tak mampu nk pikir skrg.

Ok stop lagha humaira.study.study.  aiwah,btw ana ada terbaca status orang kat fb: study, one of the sunnatullah...

*sempat lg fb kan... kbai


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

22 Februari 2012 11:17 PG

^_^

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.