Mintaklah Kat DIA..
Bagaimana jiwamu hari ini? Ada Allah dalam jiwamu? Kalau ada, pasti terasa. Kalau ada, rasa tenang hari ini , kalau ada, di hati hanya mahu berbuat baik sahaja.Allah itu teman hidupmu, itu kata guru saya.

Bila Allah ada dalam jiwamu maka ketika itu Allah menemanimu tapi bila Allah tidak ada dalam hatimu, ketika itu syaitan jadi teman setia maka jiwamu hari itu resah, mudah marah, mudah buruk sangka. Pastikan tidak, kerna syaitan sedang duduk bersemayam dalam hatimu.

Justeru tunduklah dirimu pada kehendak-Nya bukan kehendak syaitan.
klu kita nak puaskan hati smua orang mmg tak boleh,kita bukan seorang manusia yang ma'sum kita sntiasa ada klemahan pada diri tp jgn biarkan kelemahan tersebut sentiasa berpaut dan tidak memperbaiki, lkukanlah prubahan sedikit-demi sedikit.jgn mncri di dunia ini mncari Redha Manusia tp kita perlu mencari Redha Allah..
wanita apabila dia tidak cantik di mata manusia, tp dia perlu cantik dari segi akhlaknya, krn apabila ada pada dirinya akhlak islamiyah yng Islam telah gariskan dialah wanita yang paling cantik di dunia di bandingkan dgn wanita hanya cantik pada fizikal..hiasilah dirimu dgn akhlak Islamiyah,hiasilah pada dirimu akhlak seperti serikandi Islam..

Ayuh wanita2 sekalian..perbaikilah diri kamu dengan akhlak Islamiyah..kita adalah harapan ummah!!


kalau kita btul22 jga hubungn dgn Allah s.w.t
insyaAllah hubungn kita dgn manusia akan brtambh baik...


:)

Kita nak huni syurga Allah kan? Jadi semua tindak tanduk mestilah seperti pencinta syurgaNya :)


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.