PRU – 13 Sekarang zaman sudah berubah. Kaum cina lebih memahami PAS dan membenci MCA.
Keceluparan mulut mereka ini mungkin hasil tarbiah dari bekas PM mereka dahulu yang sewenang-wenangnya mengatakan, 'hukum hudud adalah primitif', 'hudud adalah ciptaan ahli fekah', 'pelaksanaan hukum hudud boleh menyebabkan umat Islam mundur.' Teruskan memuja bekas PM anda biarpun dia menghina agama.


Antara sebab kenapa umat Islam sekarang gagal bersatu ialah kerana mereka bersatu di atas perkara yang salah. Bersatu dengan kezaliman tidak akan dapat mendaulatkan apa-apa, baik agama atau bangsa.


Dan janganlah kamu ikuti setiap orang yang banyak bersumpah lagi hina, yang banyak mencela, yang kian ke mari menghambur fitnah, yang banyak menghalangi perbuatan baik, yang melampaui batas lagi banyak dosa, yang kaku kasar, selain dari itu, yang terkenal kejahatannya, karena dia mempunyai (banyak) harta dan anak. [al Qalam 68:10-14]Tahaluf siyasi - salah satu wasilah dakwah.

Di Lunas ada deretan rumah cina berkibar-kibar bendera PAS berbanding DAP., Seronok tengok suasana ni.

"Sekarang zaman sudah berubah. Kaum cina lebih memahami PAS dan membenci MCA" - kata seorang Cina.
Semoga PAS terus meluaskan sayap dakwah dalam kalangan non-muslim .

Semoga Allah memberi hidayah kepada mereka.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

1 Mei 2013 2:48 PTG

Selamatkan islam dari mereka yang memutar belitkan agama islam.selamatkan penganut islam dari kaum kaum munafik yang jelas lagi nyata lebih bahaya dari kafir yg telah dijanjikan neraka.selamatkan muslimin dan muslimah dari ular ular yang beekopiah dan bertudung tetapi lidah bercabang.selamatlan diri anda....

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.