PRU – 13 senarai penuh nama calon PKR, calon PAS & calon BN pilihan Raya Umum 2013 .BN pertaruh Dr Mazlan lawan Anwar di Permatang PauhUmum ternanti-nanti calon manakah yang akan dipilih untuk mewakili Parti Keadilan Rakyat (PKR)yang bertanding pada Pilihan Raya Umum ke 13 pada 5 Mei ini

Mungkin ada dari calon sesetengahnya tidur tak lena kerana memikirkan akan terpilih atau tidak berdasarkan keputusan muktamad dan pengumuman secara rasmi dilakukan oleh pucuk pimpinan parti

Pilihan Raya Umum Ke-13 bukannya medan untuk survival politik mana-mana individu tidak kira apa juga jawatannya di peringkat pusat, bahagian mahupun negeri

Kalau kajian menunjukkan pencalonannya boleh mengundang kekalahan atau bencana kepada parti maka terima sahaja dengan terbuka keputusan pucuk pimpinan

Bagi mengikuti pekembangan semasa penyenaraian calon-calon PKR di seluruh negeri Malaysia yang telah dimuktamatkan klik pada tajuk pautan di bawah.


PRU – 13 senarai penuh nama calon PAS pilihan Raya Umum 2013


Keputusan muktamad dan pengumuman secara rasmi dilakukan oleh pucuk pimpinan parti,debaran semakin kencang terutamanya Parti Islam Se-Malaysia (PAS)

Secara keseluruhan pada PRU-13 kali ini Pas dijangka bertanding di 76 kerusi Parlimen dan 230 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN)

Bagi mengikuti perkembangan semasa mengenai senarai pemilihan calon yang telah dimuktamadkan klik pada tajuk pautan di bawah.

Senarai Calon Pas Pilihan Raya Umum ke -13

PRU-13: Senarai penuh calon BN Pulau Pinang
ERA REFORMASI '98 - VIDEO EZAM MOHD NOOR TERMAKAN SUMPAH


dahulu ramai kata Ezam adalah warisan DSAI. kini segalanya berubah

Tidak lama dahulu.. Sewaktu itu ana masih di bangku sekolah rendah.. Pernah ditegur oleh guru disiplin kerana menulis 'UMNO - Undur Mahathir Negara OK' di papan hitam kelas.. Kat dalam kelas pun masa tu suka tiru lukisan kartun Zunar dalam Harakah. Kami anak-anak era Reformasi '98 memang tak boleh nak lupa zaman tu. Masa tu lah baru nak kenal apa itu perjuangan, apa itu ulama.

Pidato Saudara Sumpah ini selalu ana putarkan di kala ana ingin menonton bagaimana pidatonya Anwar pada zaman mudanya.. Sungguh bersemangat. Apakan daya. Itulah dia putaran politik. Suatu seni yang sukar dijangka dan ditilik. Yang dahulunya berkawan, tiba masanya mereka berubah menjadi lawan. Begitu juga sebaliknya, yang dulunya lawan, tiba masanya mereka boleh menjadi kawan..

Moga Allah lindungi kita semua selamanya daripada kemunafikan.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.