Saya ramai kawan India tapi tidak tahu hendak menceritakan Islam : Kenapa?


Jom dengar dan belajar di mana kesilapan kita dalam berdakwah kepada warga India beragama Hindu di Malaysia hinggakan mereka tidak faham malah membenci kepada Islam.

- Di mana kesilapan kita?

- Apa yang menakutkan mereka?

- Apa yang KITA takut?

- Di mana kuncinya untuk membuka hati sanubari mereka untuk nampak kebenaran Islam?

- Apakah mereka pun ada perencanaan mereka tersendiri? Nak tahu?

- Mungkinkah makin ramai kaum India akan memeluk Islam selepas ini?

- Bagaimana dan bila?




Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


7 comments

20 Disember 2012 8:28 PG

mesti best forum ni

20 Disember 2012 11:29 PG

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

20 Disember 2012 2:21 PTG

emm.. both my daughters still confuse antara "bangsa" dan "agama". Still keep on asking "ummi, kawan cina Angah tu dia x solat ke?". "Ummi, ada kawan kakak tu, dia masuk melayu tapi abang dia tak?"...

20 Disember 2012 7:09 PTG

bagus ada forum2 macam ni..

21 Disember 2012 1:05 PG

@nazha anua insyaallah.. mesti best.kalau berkesempatan boleh join. :)

21 Disember 2012 1:08 PG

@myfreeminded ;) alhamdulillah.. bagusnya pemikiran anak-anak sis. nak tahu sis jawab ape ye. :)

21 Disember 2012 1:08 PG

@boni kacak ada masa boleh join sekali.

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.