[VIDEO]Syeikh Muhammad Saied Ramadhan Al-Bouty terbunuh hari ini dalam sebuah letupan berani mati di Masjid Al-Imaan ketika sedang menyampaikan kuliah.
Ya Allah, saksikanlah, beliau telah banyak mengajar kami abnaul harakah
Ilmunya bermanfaaat, ilmunya berkat
Ya Allah terimalah kepulangannya. Berikan kerehatan buatnya

Syahid sewaktu sedang menyampaikan kuliah diusia 90 tahun. Allah.. Allah..


Syeikh Muhammad Saied Ramadhan Al-Bouty terbunuh hari ini dalam sebuah letupan berani mati di Masjid Al-Imaan ketika sedang menyampaikan kuliah mingguannya di situ. Berita Television Syria melaporkan sedemikian.

Sebulan yang lalu, tersebar video yang mendakwa Syeikh Bouty menyatakan sokongan kepada pemerintahan Bashar Al-Asad.

Namun, Dr. Muhammad Said Hawwa menyatakan terdapat maklumat maklumat baharu bahawa Syeikh Bouty mengubah pandangannya kepada mengkritik dan menentang kezaliman Bashar. Khabar jua mengatakan syeikh dan ahli keluarganya sedang berusaha untuk keluar dari Syria.

Dengan penuh rasa dukacita, saya mendoakan guru yang banyak menebarkan ilmu dan manfaat kepada umat ini diampunkan dosanya, diangkat martabatnya dan ditempatkan di bawah naungan rahmat Allah di dalam Syurga Firdaus.

Kitab Fiqh Al-Seerah adalah karang masyhur Almarhum Syeikh Bouty.

ISU PEMBUNUHAN SYAIKH RAMADHAN AL-BUTI

Berdasarkan video ini semua mangsa cedera di kepala (headshot ), seolah-olah tembakan jarak dekat dan bukannya bom sebagaimana yang diwar-warkan oleh media rejim.

Tambahan pula, jika masjid tersebut dibom, tidak ada kerosakan yang teruk di dalam masjid tersebut. Adakah rejim Basyar sedang merancang sesuatu?


kisah selanjutnya di sini skynewsarabia
BUKTI PENIPUAN REJIM BASYAR

Media-media rejim termasuk media Barat melaporkan bahawa Syaikh Said Ramadhan Al-Buthi terbunuh kerana pengeboman yang dilakukan di masjid Iman semalam.

Sedangkan jika kita lihat di dalam gambar ini, tiada langsung kesan letupan atau kebakaran akibat pengeboman sebagaimana yang dilaporkan. Perhatikan lampu, kipas-kipas dan juga cermin masjid, malah tiada satupun lampu pecah akibat letupan yang didakwa tersebut.

Kenapa sebiji bom yang membunuh lebih 20 orang di dalam masjid tapi tiada memusnahkan barang yang berdekatan? Bahkan jika dilihat kepada mayat, kebanyakan daripada mereka seolah-olah ditembak dari jarak dekat sebagaimana yang pernah dilakukan oleh rejim Basyar sebelum daripada ini dalam kebanyakan kes di Syria.

Basyar cuba menipu dunia dengan menuduh mujahidin dalang kepada peristiwa ini.

KEBENARAN YANG DISEMBUNYIKAN DALAM ISU PEMBUNUHAN SYAIKH MOHD SAID RAMADHAN AL-BUTHI
Syaikh Muaz Khatib, Presiden Pakatan Pembangkang dan Revolusi Syria (gambar) dalam kenyataannya menyebut bahawa mereka mempunyai maklumat dan bukti-bukti yang menegaskan bahawa telah mula berlaku perubahan dari segi pendirian Syaikh Mohd Said Ramadhan Al-Buthi terhadap isu di Syria.

Perkara ini juga diakui oleh Syaikh Abul Huda Ya'koubiy bahawa beliau telah merancang untuk keluar Syria tetapi dikawal ketat oleh rejim Basyar. Selepas daripada itu, berlaku pembunuhan (bukannya pengeboman seperti yang dilaporkan media rejim) di masjid Iman, Dimasyq semalam yang membawa kepada kematian syaikh.

Ternyata, ia pasti perancangan licik rejim Basyar.

PENTING!

Perkara yang perlu kita tahu berkenaan isu terbunuhnya Syaikh Ramadhan Al-Buti dalam satu letupan di Masjid Iman, Dimasyq semalam :

1) Syaikh dibunuh selepas sejak akhir-akhir ini beliau banyak mendoakan agar tentera Basyar bertaubat dan kembali kepangkal jalan.

2) Dilaporkan juga sebelum beliau dibunuh, beliau telah merancang untuk keluar daripada Syria tetapi dikawal ketat oleh rejim Basyar yang tidak membenarkan syaikh keluar daripada Syria.

3) Mujahidin FSA telah menafikan bahawa terlibat dalam pengeboman tersebut. Tetapi sumber-sumber rejim menuduh bahawa mujahidin FSA menjadi dalang pengeboman tersebut.

Apa yang pasti, hati-hati dengan perancangan licik rejim Basyar yang terus menerus berusaha untuk memburukkan perjuangan rakyat Syria. Tambahan pula, mereka sekarang telah semakin lemah.


Tenanglah engkau di sana wahai Sheikh Sa'id Ramadan al Bouti. Semoga Allah merahmatimu di atas jasa-jasa dan karyamu terhadap ummah. Innalillahi wainna ilaihi raji'un.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

22 Mac 2013 3:19 PTG

ya allah.. sayu nyer... innalillah....semoga tempatnya di syurga...

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.