Abi...you're deeply missed.Al-Fatihah.



entry kosong tiada gambar-

hari ini dah empat hari..abi pergi meninggalkan kami... terasa abi ada sentiasa di sisi... bukan ana tak redha dengan ketentuanNYA.. tapi ana sendiri juga dapat akui abi sentiasa ada di sisi ,,,




astagfirullahlazim...




"tak rasa macam abi dah takade kan ummi...? "




tiba-tiba entah mengapa persoalan itu yang terkeluar dari mulut ana.. rasa bersalah sangat tapi takkan ana nak tipu diri ana sendiri... rasa itu yang ingin ana berkongsi bersama-sama ummi dan adik beradik yang lain...




ummi memeluk ana sambil berkata lembut.. "anak yang solehah ..jangan lupa sedeqahkan abi yasin setiap malam... itu lebih utama.. "




terkesan dan terkilan....




tak dapat berjumpa abi buat kali terakhir... cume dapat bergurau dengan abi sebelum ke kuliah pagi pada hari yang sama...

"belajar elok-elok , jangan skip kelas... lepas kuliah g hospital buat blood test ..jangan tak pergi..pulak! 
Bukan semua yang kita nak kita akan dapat.,,, kalau tak usaha..sebab kita hamba sahaja.Tapi tak mustahil dengan kuasa Allah... bagi habis kat sini dulu lepas tu baru boleh p sana (mesir)" ujar abi penuh semangat.

" of cos..of cos lah... lynn dah fikir masak-masak abi..
Kalau ada org nak sponsor tiket sekalipun, lynn tak akan p pon... lynn janji.. Takpelah... anak abi nie kan kuat.. kan abi "

abi tersenyum... 

"senyum je... oklah senyum pun takpe kan ummi... 


belajar untuk membalas jasa ummi dan  abi...belajar untuk meringankan beban mereka.,,belajar untuk bersyukur...

*********

entah mengapa pada hari itu ana tukar hp mode silent ..  


10:05 pagi::

tiba-tiba pintu Bilik Kuliah Cempaka diketuk...




Dia sepupu ana yang menuntut dalam satu jurusan tapi dia senior ana...




"ehh..


lynn..balik cepat...abi not feeling well.. balik cepat...!"




"kejap..kejap..kenapa nie...kelam kabut nie...istigfar-istigfar... ok lynn balik lah nie...(sambil check hp)




Allahuakbar!!.....masya allah... abi ada kat GH dorang tengah buat CPR kat abi..! .. kak ti kata abi not feeling well ja..?? kak siti!! bagitahulah apa dah jadi ni??? abi ..??abi ?? macamna keadaaan abi..?? mesej nie pukul 9:45 pagi tadi... ya allah...kenapa aku tak baca mesej ni!!




ana dah mula menangis ...ana jadi takut..takut sangat...menggigil satu badan... melihat kak siti dari tadi dah menangis seperti sembunyikan sesuatu dari ana..




"kenapa lynn tak jawab call... pakcik dah tak ada..dah tak ada!.." jawab kak siti dalam tangisan...





Maafkan ana,

Insya-Allah bila da kuat, ana sambung entry nie ....

Insya-Allah bila da kuat, ana p hospital buat blood test

sekian 





Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


4 comments

25 Mei 2012 6:59 PTG

Sabar ye syg.
Allah lebih menyayangi abi lynn.

26 Mei 2012 5:26 PG

knp awak kena buat blood test?
saya faham prasaan awak. saya pun pernah merasai kehilangan keluarga tercinta. tiba2 je pergi. rasa macam dia ada je lagi dengan kita. walaupun nak masuk tahun ke-7 pemergiannya, kami sekeluarga masih merinduinya. hanya kenangan dapat mengubat rindu.
sama2 lah kita berdoa kebahagiaan mereka disana.

26 Mei 2012 9:53 PG

ketar nadh baca entry ni. T.T napa nadh tak tahu ni? sabar sahabat. T.T nadh mendoakan kamu n umi akan kuat hadapi dugaan ni.

26 Mei 2012 9:54 PG

moga ALLAH menempatkan abi bersama kalangan para solehin di sana kelak. kita di cni mendoakn kebahagiaan abi di sana, ketenangan abi, dan kesejahteraan abi. subhanallah, nadh sedih sgt tatau nak cakap camne . bersalah sgt sbb lambat tahu. sahabat, maafkan nadh T.T

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.