STOP THE GENOCIDE

they are our family
Jarak Malaysia dengan Palestin : lebih kurang 8333.33 km…. adakah kerana jarak itu menyebabkan hati kita tertutup dari mengingati mereka? kenapa kita sekadar melihat sahaja tangisan mereka? ataupon adakah kerana kita bukan saudara mereka?
mereka sedang menangis… kita boleh menari? MashaAllah…. betulkah kita ISLAM? hebat betul rancangan zionist… tanpa menggunakan peluru, hati kita tertutup dengan keindahan dunia… terus lalai bersama-sama dunia yang sementara… kalau kita seorang manusia yang bijak… kenapa tak pandai nak bandingkan 100 tahun di dunia dengan akhirat yang selamanya? andai kata bumi ini tempat yang berharga buat kita…. cuba bahagikan 100 dengan infiniti…
“sesungguhnya Allah membeli dari orang mukmin diri dan harta mereka dengan membarikan syurga untuk mereka” (at-Taubah : 111)
bukalah minda wahai manusia… andai kata kau membiarkan ibu atau ayah mu di tembak dan di perkosa, adakah tempatmu adalah syurga? dan andai kata kau membiarkan saudara seagamamu ditembak dan dibom…. adakah kita akan mendapat syurga-Nya?


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.