^sabarlah hati...^


ingat...selagi ada Allah di hati, takkan ada durjana yang berani merobek hati, yang ada cuma godaan syaitan laknatullah...moga kita tdk bertemu di zaman Imam Mahdi kerna kita sendiri tahu dimana tahap diri kita... tenang lah adik dalam dakapan beribadah dipertiga malam..ingat, tiada sakit yang tiada penawar kecuali maut... sakit yang paling bermakna ialah bila kita berjuang fisabilillah..sakitnya begitu nikmat yang tak terhingga....


Imam Said bin Jubair berkata: “Jika seseorang tidak mahu mengajak kepada yang makruf dan mencegah kemungkaran sehingga keadaan dirinya sempurna, maka tidak akan ada seorang pun yang akan mengajak kepada yang makruf dan mencegah kemungkaran.” Iman Malik amat bersetuju dengan kenyataan Imam Said bin Jubair ini dan sebagai tanda sokongannya, beliau menambah: “Dan siapakah antara kita yang lengkap dan sempurna?” 


Dalam riwayat lain oleh Imam Tarmizi, nabi bersabda: 

“Apabila manusia melihat kezaliman dilakukan oleh seorang yang zalim dan mereka tidak mencegahnya, tidak berapa lama lagi azab daripada Allah akan menimpa ke atas mereka semua.” # renung2kanla.. 

Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


2 comments

1 Ogos 2011 10:51 PG

moga dijauhkan kita dari saat itu takut sgt.. T.T

1 Ogos 2011 6:45 PTG

alhamdulillah nadh...moga kita dilindungi allah...

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.