Video Sedih: Mesej Dari Banduan Akhir Wanita.Memang menusuk kalbu…

Itulah yang dapat dirungkaikan selepas penulis menonton video Banduan Akhir, Mesej Dari Penjara yang ditayangkan oleh program Wanita Hari Ini (WHI), baru-baru ini.

Sofia, yang merupakan banduan akhir bakal menjalani hukuman gantung sampai mati di atas kesalahan membunuh ahli keluarga sendiri.

Kehadiran Sofia di studio WHI ternyata memberikan satu suasana yang suram dan kelam apabila mendengar rintihannya sepanjang menjalani kehidupan di penjara.

Malah, tetamu VIP pada hari itu, Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi turut terharu ketika melihat Sofia dipertemukan dengan ibu bapanya dan juga anak saudara yang paling rapat dengan dirinya.

Memang sedih..

Tapi, seperti kata Ustaz Abd. Rasyid Ahmad yang turut menjadi tetamu pada hari itu, cara kematian tidak penting, yang penting adalah mati dalam keadaan beriman atau Husnul Khatimah.

Sekurang-kurangnya dengan mengetahui waktu dan tiba hari kematiannya, Sofia mungkin sudah melengkapkan dirinya dengan bekalan untuk dibawa ke akhirat kelak..

Apa-apa pun kita doakan sahaja yang terbaik buat Sofia..-Sumber mynewshub.mynota hati : Satu benda yang kita mesti semat dalam hati adalah,
setiap langkah hidup kita tak mudah.
(sebab dunia bukan syurga)

Pasti selepas susah, ada senang, dan selepas senang itu pastinya ada cabaran.

Dalam kita menghadapi sesak cabaran, sempit kesusahan, kita saling berkongsi rasa, saling mengingatkan, perkara yang kita semua ma'ruf (tahu), tapi saat kita sesak dan terhimpit, perlunya ada insan yang mengingatkan.

Supaya kalau kita terjatuh, ada yang tolong angkatkan. Kalau kita terluka, ada yang akan merawat.

Allah taala tak akan bebankan kita dengan apa yang kita tidak mampu,
Kerja buat kita ialah usaha sehabis daya, tawakal setinggi-tingginya. Yakin sepenuh-penuhnya nya pada Allah.

Istighfar. Doa. Moga Allah bimbing selalu.
Tawakal. Perbaikilah segala urusan kami Ya Rabb.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.