Seorang kanak-kanak Tidur Di Sebelah Kubur Kedua Ibubapanya Di Dakwa berlaku di Syria,Adalah Palsu.



gambar yang menjadi Viral di laman-laman sosial



kubur ini bukan kubur yang sebenar.sebaliknya ianya hanya longgokan batu sahaja.
dan kanak-kanak di dalam gambar adalah anak saudara Otaibi.



seorang jurugambar terkejut apabila gambarnya dimanipulasi untuk propaganda pihak lain dan disebarkan di media sosial.

gambar yang menyayat hati ini menunjukkan seorang kanak-kanak tidur di sebelah kubur kedua ibubapanya di dakwa ianya berlaku di Syria,dan telah menjadi viral di facebook dan laman-laman sosial yang lain sejak beberapa hari lalu.

namun jurugambar , Abdul Aziz Al-Otaibi mendedahkan bahawa gambar itu miliknya dan bukannya berlaku di syria melalui blognya.

"saya benar-benar terkejut dan marah bagaimana gambar saya dimanipulasi.gambat ini langsung tiada kena mengena dengan Syria" kata Otaibi.

notakaki- I shared this pic too sbb dramatic effect bila tengok. Boleh je add yang caption that this is not the real pic but it may depcits real or similar situation in syria.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


2 comments

18 Januari 2014 6:34 PTG

ciksiti pun ada ternampak gambar ni kat FB...huhu..xsempat nak share lg..tup2 dpt tau pasal benda ni,...thanks for sharing ^^...

20 Januari 2014 8:53 PG

@eimah sitikita semua memang cepat teruja dengan benda2 drama, dan luar biasa. saya pun.
moga kita semua tidak menipu atas nama agama!

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.