Tonton Online Full Drama The Suspicious Housekeeper (수상한 가정부) ep 1-20





Park Bok Nyeo (Choi Ji Woo) sebagai pembantu rumah pada majikan yang mempunyai 4 orang anak yang baru kematian isteri dengan membunuh diri diatas kecurangan suaminya yang bermain kayu tiga.Kedatangan orang gaji yang amat PELIK ini mengundang pelbagai reaksi. Park Bok Nyeo akan melaksanakan apapun yang diperintahkan majikannya bahkan untuk membunuh sekalipun dan dia tak pernah tersenyum.

Entah bagi saya drama ini menarik.



"Gajeongbu, Park Bok Nyeo imnida...!!"

Watch The Suspicious Housekeeper Now!

The Suspicious Housekeeper Episode 1

Selamat Menonton.

notahati-

Bismillah.
Kisah anak kecil yang lalu sebuah kedai mainan,
Dan dia jatuh cinta dengan satu kereta mainan ferrari
Dan nak sangat kat kereta mainan tu.

Malangnya, dia tahu dia takleh dapat kereta tu,
Setiap hari lalu kedai tu masa nak gi skolah,
Mesti perit perasaan dia. Kawal diri dari buat perkara yang tak patut.
Dia boleh je paksa mak dia beli, atau dia boleh je curi. Kan?

kalau dia nampak kereta ferrari yang betul, real punye,
Agak-agak dia ada lagi ke keinginan nak kereta mainan tu?

Dan begitulah kehidupan. Seperti kereta mainan tu.
Kita nak cinta, kita nak duit, kita nak hidup bahagia, sebab itu yang kita nampak.
Dan bila kita tak dapat sesuatu, kita berlawan dengan diri,
Kita berusaha untuk elakkan buat perkara haram semata nak dapatkan apa yang kita cinta.

Suka kat orang kita elak bina hubungan haram.
Nak harta banyak,kita tak curi, kita usaha.

Anak kecil tu susah nak lepaskan keinginan dia dapatkan kereta mainan tu, bila dia tak pernah nampak kereta "real" dan

Kita susah nak lepaskan dunia ni, sebab kita tak nampak yang lagi hebat dan "real"

29:64


Untuk lepaskan cinta dunia, jawapannya adalah cinta.
Jatuh cinta dengan sesuatu yang lagi hebat, lagi real, lagi hakiki.
Kita semua tahu jawapannya, kan?
Allah taala yang Maha Penyayang :‘)
Dan Rasululh saw yang membawa risalahNya.

Cerita ni dari kakak Yasmin Mogahed.


Syukran jiddan ..sudi baca entry nie


1 comment

3 November 2013 2:44 PTG

salam cik lynn ^^

ada tertengok cerita ni kat tv haritu, agak terkejut bila perasan yg org gaji yg pelik tu adalah heroin cerita winter sonata yg pada masa tu dia teramatlah cun melecun... tp dlm ni dia masih cun, cuma tidak la secun dulu... ya semua manusia pun dimamah usia ^^

Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Full Edit By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.